Bitcoin daalt naar $28.600

De bitcoin koerst daalt met ruim 5% in een maand. De prijs staat op $28.600 op de grote cryptobeurzen. Zwevend in de wereld van digitale valuta is Bitcoin, het onderwerp van vele discussies, debatten en dagelijkse nieuwsflitsen. In dit artikel nemen we wat opmerkelijke statistieken met je door.

Bitcoin daalt naar $28.600
Bitcoin koers dit jaar tot nu toe. De opmerkelijke stijging is goed te zien in meerdere maanden

1. Bitcoin’s Financiële Fingerprint

Prijskaartje: Met een prijs van $28.625 kan je jezelf de trotse eigenaar noemen van één Bitcoin. Echter, in de wervelwind van de cryptowereld kan dit getal in een oogwenk veranderen.

Totale Marktwaarde: Als we alle Bitcoins die momenteel in omloop zijn optellen tegen de huidige prijs, komen we uit op een astronomisch bedrag van $557,0 miljard.

2. Het Gouden Perspectief

Goudwaarde van Bitcoin: Hoe verhoudt Bitcoin zich tot goud? Momenteel staat één Bitcoin gelijk aan 15,1 ounces goud.

Marktdominantie: Ter vergelijking, Bitcoin’s marktwaarde is slechts 4,37% van die van het blinkende edelmetaal.

3. De Zakelijke Affiniteit voor Bitcoin

Bitcoin in de Bedrijfskluis: Bedrijven over de hele wereld hebben gezamenlijk 1.664.967 BTC in hun kluizen liggen. Dat is maar liefst $47,7 miljard! Dit getal vertegenwoordigt 8,56% van alle Bitcoins.

4. Voorraadstatus

Bitcoins in het Wild: Tot dusver zijn er 19.459.586,82 BTC in omloop gebracht, wat neerkomt op 92,66% van het totale mogelijke aanbod.

De Laatste Loodjes: Met nog slechts 1.540.193,73 BTC die wachten op ontginning, nadert de race naar het maximale aanbod van 21 miljoen BTC zijn einde.

5. Actie in de Transactiepoel

Historische Handelingen: Sinds de geboorte van Bitcoin zijn er al 880.379.043 transacties gedaan.

Recente Roering: In de afgelopen 30 dagen hebben we 13.734.252 transacties voorbij zien komen.

Deze cijfers en statistieken bieden een momentopname van de huidige staat van Bitcoin. Met zijn aanzienlijke waarde en groeiende acceptatie, zowel bij particulieren als bedrijven, blijft Bitcoin een fascinerend onderwerp in de financiële wereld. En zoals met alle investeringen, is het wijs om de vinger aan de pols te houden en goed geïnformeerd te blijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...