Bitcoin daalt tot $53.500, koers belandt in nieuw stadium van cyclus

301 totale weergaven

De koers van bitcoin (BTC) is vannacht flink gedaald. Waar de all-time high (ATH) die de cryptomunt vorige week bereikte net onder de $62.000 ligt, daalde de prijs vannacht tot ongeveer $53.500.

Momenteel kost één BTC 18,848.93USD. Dat is -5.97% vergeleken met exact een etmaal geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijsdaling

Met de huidige koers, is de prijs van bitcoin bijna 15% gecorrigeerd vanaf de all-time high. Het komt nog niet in de buurt van de dalingen die de koers eerder dit jaar onderging.

Vanaf de ATH op $42.000 daalde de koers namelijk met 31%, terwijl het vanaf de top op $58.000 met 26% daalde voordat de koers weer omhoog schoot.

Bitcoin daalt tot $53.500, koers belandt in nieuw stadium van cyclus

Volgens Wolf Of All Streets hoeven we ons nog geen zorgen te maken. De technisch analist gebruikt de beroemde quote: "When in doubt, zoom out". Op de maandelijkse grafiek ziet Bitcoin er namelijk nog heel goed uit.

Concullega Luke Martin ziet een ander patroon. Hij merkt op dat de koers vaak in de laatste week van de maand daalt, om vervolgens de week erna in de nieuwe maand weer flink te stijgen. En jawel: we zijn in de laatste week van maart aangekomen. Gaat april ons weer groene candles geven?

Indicator

Blockchain analysebedrijf Glassnode merkt op dat er verschillende indicatoren zijn die verwijzen naar een afname van de kracht van de bulls. Of anders gezegd: er zit minder kruit in het vat wat de koers omhoog kan doen laten knallen.

Op basis van on-chain data stelt het bedrijf dat er een afname is van het aantal 'whales' met 1 BTC, ondanks dat kleinere wallets sinds maart 2018 aan het accumuleren zijn. Gisteren berichtten we ook al dat de adressen met 100-1000 BTC blijven opkopen.

Op basis van de metric genaamd "Reserve Risk", beweert Glassnode dat er een overdracht gaande is. Er gaan volgens deze indicator bitcoin van 'lange termijn hodlers' naar 'nieuwe kopers'. Je zou deze indicator kunnen zien als een manier om het vertrouwen van long-term hodlers (LTH) te meten ten opzichte van de prijs van bitcoin.

Volgens Glassnode laat onderstaande grafiek zien dat bitcoin in de volgende fase van de bullmarkt is gekomen.

"De RR-metric suggereert dat de omstandigheden vergelijkbaar zijn met de tweede helft of latere stadia van een bullmarkt. Er blijft nog een groter relatief deel van de voorraad in handen van LTH's, die slechts 9% hebben uitgegeven sinds het veronderstelde Peak HODL-punt."

Bitcoin daalt tot $53.500, koers belandt in nieuw stadium van cyclus

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koers