Bitcoin (BTC) Update: $1 miljard aan futures geliquideerd na daling

Bitcoin (BTC) daalde afgelopen nacht plots met 13%. De koers is in korte tijd van $9.000 naar prijzen boven $12.000 gestegen en daarna volgde de daling.

De koers gaat niet eeuwig omhoog en de bitcoin koers staat bekend om de volatiliteit. De prijs van BTC daalde van boven $12.000 naar $10.550 in enkele minuten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze plotselinge prijsdaling zorgde voor een opmerkelijke statistiek: meer dan $1 miljard aan bitcoin futures werden geliquideerd.

Bitcoin koers via Tradingview

Bitcoin (BTC) Update: $1 miljard aan futures geliquideerd na daling

Futures

In het weekend is er in de regel minder volume op beurzen dan op werkdagen. Dit zorgt ervoor dat een kleine beweging eerder een reeks aan future contract geliquideerd kan veroorzaken.

Wanneer een groot long contract wordt geliquideerd zorgt dat ervoor dat de koper om direct te verkopen en dat zorgt voor verkoopdruk. Met een lager volume kan dat zorgen voor een heftige reactie.

De bitcoin prijs in euro’s:

Reacties op Twitter

Een kleine greep uit de analyses en opmerkingen op Twitter over de huidige prijsbewegingen.

De Nederlandse anoniemer quant Plan B probeert met zijn stock-to-flow model de toekomstige koers van bitcoin te bepalen aan de hand van schaarste en andere factoren.

Hij is momenteel op vakantie, volgens Plan B is de bitcoin prijs op weg naar zijn voorspelling van $100.000.

Josh Rager ziet op de grafieken een grens waar bitcoin helaas niet boven kon blijven. De koers moet sluiten boven $11.531 om weer naar boven te kunnen kijken.

Het aantal actieve bitcoin adressen is een interessante statistiek. De vraag is: is dit een indicator voor de interesse in bitcoin? In onderstaande tweet worden de grafieken van de prijs en het aantal actieve adressen naast elkaar gelegd.

Door de recente prijsstijging zijn er overigens weer meer bitcoin miljonairs: ‘Er zijn 18.000 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC)’

Ook aan de andere kant van de wereld lijkt men weer meer naar bitcoin te kijken.

We sluiten af met een opmerkelijke transactie: iemand heeft 1.000 bitcoin naar de beurs OKEx gestuurd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...