Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

EY komt met nieuwe tool om Bitcoin transacties en andere data te analyseren

1284

Het grote accountantskantoor EY lanceert nieuwe software om bitcoin transacties en andere on-chain data te analyseren. De software genaamd ‘Explorer and Visualizer’ is onderdeel van een initiatief vanuit EY waarin ze data analyse software willen leveren. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

Openbare informatie

Transacties van bitcoin zijn inzichtelijk en openbaar. Op het netwerk zelf ben je echter pseudo-anoniem. Adressen en de balans van deze adressen zijn bekend, maar het is op het bitcoin netwerk zelf niet te zien wie daar achter zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Anno 2020 is het bijzonder lastig om anoniem bitcoin te kopen. Vaak moet je je online identificeren en allerlei gegevens opgeven. Deze extra data wordt vergaard door bijvoorbeeld beurzen en belastingdiensten en daarmee kan analyse software vervolgens beter in kaar brengen wie achter welke transactie zat.

Gratis

De software is momenteel in beta en is zelfs gratis te gebruiken voor mensen die het uit willen proberen. Op korte termijn komt de service ook op de ‘blockchain website’ van EY.

Gebruikers van Explorer and Visualizer kunnen gebruikmaken van de zoekfunctie en de data laten visualiseren.

Het doel is duidelijk: accountants en andere audit-teams kunnen met deze software geldstromen op het netwerk van bitcoin beter in kaart brengen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar specifieke transacties, adressen en blocks.

Andrew Gordon van EY zegt dat Explorer and Visualizer het rapporteren van bitcoin transacties een stuk eenvoudiger maakt.

Maatregelen

Als uit de data blijkt dat je betrokken bent bij een mogelijke fraudezaak of andere (wettelijke) problemen dan kan een bedrijf of instantie vervolgens op actie uit gaan.

Een beurs kan met deze informatie je bitcoin niet accepteren en een belastingdienst kan bijvoorbeeld om opheldering vragen.

Vraag naar surveillance software

Bitcoin is inmiddels onderwerp van gesprek bij alle (grote én kleine) overheden. Door de groeiende interesse is er vanuit overheden ook behoefte aan controle.

EY is daarom zeker niet de enige die zich bezighoudt met het in kaart brengen van de geldstromen op het bitcoin netwerk.

Zo is er de beurs Coinbase. Zij verkopen analyse software aan Amerikaanse Secret Service. En ook partijen als Chainalysis en CipherTrace hebben inmiddels een markt gevondenv oor hun surveillance software: Nieuwe software CipherTrace maakt controle Bitcoin transacties nog makkelijker.

Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Robin Heester

Robin is een zeer ervaren Bitcoin schrijver. Sinds 2016 is hij al bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met Bitcoin. Hup Bitcoin! :)...

Lees meer over Bitcoin nieuws
Array
(
    [0] => 221166
    [1] => 220026
    [2] => 221387
    [3] => 220613
    [4] => 220110
)