Bitcoin’s marktdominantie kan omkeren: Waarschuwing van analist voor Q2

10407 totale weergaven
bitcoin dominantie

Een analist van Bloomberg waarschuwt als het om Bitcoin gaat. In het tweede kwartaal van het jaar kan er een grote verschuiving komen in de Bitcoin dominantie, wat invloed kan hebben op de voortdurende bullish trends en de Bitcoin koers. Dit voorzichtige inzicht komt van Mike McGlone, een belangrijke figuur in financiële analyse.

McGlone’s kijk op Bitcoin dominantie

Mike McGlone, een hoog aangeschreven analist bij Bloomberg, heeft zijn gedetailleerde analyse gedeeld over de huidige prestaties van Bitcoin en mogelijke toekomstige trends. Ondanks de sterke positie van Bitcoin en indrukwekkende prestaties in de eerste helft van het jaar, waarschuwt McGlone voor mogelijke risico’s in verband met normalisatie en deflatie naarmate we de komende maanden ingaan.

McGlone zegt dat hoewel Bitcoin de prestaties tot nu toe heeft geleid, er een kans is op een neerwaartse trend in de tweede helft van het jaar. Hij wijst erop dat als grondstoffen terugkeren naar hun typische trend van prijsdalingen en risicovolle activa een kleine correctie ondergaan, de markt zou kunnen verschuiven naar deflatie, vergelijkbaar met de inflatie die de hoogtepunten van 2022 stimuleerde.

Impact van Mt. Gox Bitcoin uitbetalingen op de markt

Een andere factor die de marktvooruitzichten complex maakt, zijn de aanstaande uitbetalingen van Mt. Gox, de Japanse Bitcoin beurs die tien jaar geleden berucht failliet ging. Vanaf juli begint Mt. Gox zijn crediteuren terug te betalen, een proces dat tot wel $9 miljard aan Bitcoin kan injecteren in de markt.

Sommige experts, zoals John Glover van Ledn, speculeren dat veel crediteuren ervoor kunnen kiezen om hun herstelde Bitcoin voorlopig vast te houden in plaats van deze onmiddellijk te verkopen.

De terugkeer van zo’n groot bedrag aan Bitcoin roept zorgen op over toenemende verkoopdruk en de effecten op de Bitcoin koers. Hoewel de exacte gevolgen voor de markt nog onzeker zijn, is de Mt. Gox uitbetaling ongetwijfeld een belangrijk moment voor de Bitcoin koers.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...