Steun Bitcoin koers onder $60k wankelt: Wat betekent dit voor jou?

8647 totale weergaven
koers prijs daling

De Bitcoin koers blijft stabiel ondanks nieuwe economische gegevens uit de VS, maar analisten maken zich zorgen over de steun onder $60.000. Op 28 juni reageerde Bitcoin nauwelijks op nieuwe economische gegevens uit de Verenigde Staten. De prijs bleef net boven $61.000 na de opening van de Wall Street-handel. Deze stabiliteit komt na de publicatie van de Personal Consumption Expenditures (PCE) Index, een inflatiemaatstaf die belangrijk is voor de Federal Reserve.

Bitcoin koers reageert weinig op PCE Index

De kern-PCE Index steeg met 2,6% op jaarbasis, het laagste niveau sinds maart 2021. Deze cijfers waren zoals verwacht. Analist Skew meldde op X dat, hoewel de PCE-data lager waren, het persoonlijke inkomen iets hoger was dan verwacht en de persoonlijke uitgaven afnamen. Skew noemde deze cijfers “best goed.”

Hoewel Bitcoin en andere cryptocurrencies weinig bewogen door de PCE-gegevens, waarschuwde Skew voor mogelijke volatiliteit door dalende detailhandelsverkopen. Hij verwees naar de daling van 17% in de aandelenkoers van Nike als voorbeeld. Skew wees er ook op dat de Amerikaanse markt gefocust blijft op een mogelijke renteverlaging in september en de invloed van een Trump-presidentschap. Hij stelde dat de uitdagingen voor de crypto markt nu duidelijker zijn dan een jaar geleden.

Verwachting renteverlaging van de FED

De markt verwacht nog steeds dat de Federal Reserve de rente zal verlagen tijdens de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) in september. Dit zou belangrijk zijn voor de liquiditeit in risicovolle activa, waaronder cryptocurrencies. Volgens de FedWatch Tool van CME Group was er op de dag van de nieuwste gegevens een kans van bijna 68% op een renteverlaging.

Wat Bitcoin betreft, bleef de prijs stabiel boven $60.000 met weinig beweging. Handelaar en analist Rekt Capital merkte op dat Bitcoin onder de bovenkant van het Bull Flag-patroon was gesloten, wat wijst op een voortzetting van de consolidatie. Rekt Capital merkte echter op dat Bitcoin slechts één dagelijkse sluiting verwijderd is van een uitbraak uit dit patroon.

Material Indicators uitte verder zorgen over de afnemende koopsteun voor Bitcoin onder $60.000. Ze zagen dat een groot blok van koopliquiditeit naar $60.000 was verschoven, maar dat de totale steun eronder afnam.

Material Indicators waarschuwde dat deze afnemende steun kan leiden tot meer volatiliteit naarmate de maandelijkse sluiting nadert. De marktsentimenten suggereren dat de komende periode gekenmerkt kan worden door grotere schommelingen, wat de huidige steunlevels van Bitcoin kan uitdagen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...