Bitcoin dominantie in de markt neemt weer toe

362 totale weergaven

De dominantie van bitcoin in de gehele cryptomarkt neemt weer toe naar circa 47%. Dat blijkt uit een grafiek die de Amerikaanse on-chainanalist Will Clemente deelt.

Ook data van handelssoftware Tradingview bevestigt dat de dominantie weer toeneemt en nu op 46,85% staat. Kortom, beleggers weten bitcoin weer te vinden en dat gaat ten koste van de kleinere cryptocurrency's, zo lijkt het.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het komt erop neer dat bitcoin nu weer bijna de helft van de totale cryptomarkt beslaat. De totale marktkapitalisatie van bitcoin is nu 561 miljard dollar, aldus de Clark Moody Dashboard.

Dat de dominantie weer toeneemt, impliceert - voor nu - dat bitcoin een bepaalde bodem heeft bereikt. Dat zou ook blijken uit de Investor Tool van de Britse analist Philip Swift. Deze indicator gebaseerd op lange termijn moving averages, sprong recent op groen, een manier om te bepalen of een markt een bodem heeft bereikt.

Rekt Capital wijst erop dat de RSI-levels ook vrij laag liggen, zelfs lager dan tijdens de marktreset van maart 2020. Op Black Thursday daalde de prijs even naar $3.500 onder meer door problemen bij futuresbeurs BitMEX.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...