Bitcoin dominantie op hoogste niveau sinds april 2021

Volgens de gegevens van The Block heeft de bitcoin dominantie een meerjarig hoogtepunt bereikt op de cryptomarkt. Het marktaandeel van bitcoin is gestegen naar 51,5% van de hele cryptomarkt, het hoogste niveau sinds april 2021.

Bitcoin heeft meer dan twee weken lang een voortdurende stijging doorgemaakt en heeft alleen al in de afgelopen week meer dan 18% winst geboekt. De prijs op moment van schrijven is circa 34.200 dollar.

Bitcoin presteert beter dan alts

In vergelijking hiermee loopt de wekelijkse prestatie van ether achter op bitcoin, met een stijging van 13% in de afgelopen zeven dagen. BNB doet het nog minder, met slechts een stijging van 4,8% in de afgelopen week.

De recente stijging in de dominantie van Bitcoin is toe te schrijven aan een jaarlijkse rally, waarbij de prijs van BTC met ongeveer 100% is gestegen sinds het begin van 2023. Institutionele investeerders hebben dit opgemerkt, aangezien de prijs van bitcoin de meeste aandelen en obligaties heeft overtroffen. Ook goud blijft vooralsnog achter.

In een recent onderzoeksrapport dat naar The Block is gestuurd, beschrijft James Butterfill, hoofd van onderzoek bij CoinShares, hoe de groei van de bitcoin dominantie in de cryptomarkt aangeeft dat de spot ETF-narratief de drijvende kracht is achter de prijsbeweging.

“Het lijkt steeds waarschijnlijker dat beleggers logischerwijs hebben geprobeerd binnen te komen voordat de daadwerkelijke aankondiging wordt gedaan,” voegde hij eraan toe. Dit fenomeen staat ook wel bekend als “frontrunning”, vooraf een asset inkopen met de hoop dat deze in de toekomst gaat stijgen.

“Tussen 10 en 24 oktober steeg de totale marktkapitalisatie van crypto van ongeveer $980 miljard naar $1,236 biljoen. Dit geeft aan dat de markt niet alleen een verschuiving van altcoins naar bitcoin ziet; er wordt nieuw kapitaal geïnjecteerd,” voet hij eraan toe.

Analist Kaleo is ook bullish, maar waarschuwt ook voor tussentijdse correcties door winstnames of negatief (macro-) nieuws.

Volgens analist Matthew Hyland is het breken van de $32.000 een belangrijke mijlpaal voor bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsethermarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...