Bitcoin dominantie stijgt: wat betekent de weerstand bij $67.500?

5069 totale weergaven
bitcoin dominantie

De bitcoin koers heeft een belangrijke gouden ratio weerstand bereikt rond $67.500, na een stijging van ongeveer 10% in de afgelopen vier dagen. Deze weerstand kan echter leiden tot een daling van de prijs van bitcoin. Maar op welke indicatoren moeten we precies letten om een mogelijke koerswijziging te voorspellen?

Recente stijging bitcoin koers

De prijs van bitcoin is in de laatste vier dagen meer dan 10% gestegen. Dit komt door een positief patroon, het omgekeerde head and shoulders patroon dat bitcoin onlangs doorbroken heeft. De gouden ratio bij $67.500 komt overeen met een belangrijke fibonacci-weerstand. Als de prijs deze weerstand doorbreekt, kan BTC weer gaan stijgen en mogelijk de oude all-time high van ongeveer $73.800 bereiken of zelfs overschrijden.

De 4-uur grafiek laat echter negatieve signalen zien. De prijs van BTC kan op korte termijn dalen en afgewezen worden bij de weerstand van $67.500. De RSI toont een negatieve divergentie en de MACD-lijnen staan op het punt om negatief te kruisen. Alleen de EMA’s geven nog positieve signalen, wat betekent dat de trend op korte termijn positief blijft.

Het is daarom mogelijk dat de prijs van bitcoin een correctie ondergaat naar het 0.382 fibonacci-niveau rond $63.280, wat een daling van ongeveer 5,4% zou zijn. Daaronder ligt belangrijke steun voor bitcoin rond $60.500.

Bitcoin Price Resistance Analysis

Bitcoin dominantie en lange termijn

De wekelijkse grafiek laat tekenen zien van het einde van de correctieve beweging. De bitcoin koers bleef boven de gouden ratio steun van $60.500 en is deze week meer dan 11% gestegen. de MACD-histogram begint weer te stijgen na zes weken daling, hoewel de MACD-lijnen nog steeds negatief zijn gekruist en de RSI neutraal is.

Aan de andere kant vindt de dominantie van bitcoin belangrijke steun bij de 50-maandse EMA rond 52,65%, met extra fibonacci-steunen rond 50% en 45%. De MACD-lijnen zijn positief gekruist en de RSI is neutraal, hoewel de MACD-histogram al enkele maanden daalt. Desondanks is de dominantie van BTC duidelijk op een opwaartse trend. een positieve doorbraak in de koers van bitcoin kan de dominantie van bitcoin verder doen stijgen.

bitcoin dominantie stijgt

Lees meer over:
bitcoin koersdominantie

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...