Bitcoin duikt onder $55.000 – ‘significante’ verkoopdruk verwacht

2497 totale weergaven
bitcoin-long-liquidaties

De bitcoin koers is in de nacht van zondag op maandag naar 54.600 dollar gedoken, ondanks dat een deel van de verliezen van afgelopen week werden hersteld. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 55.600 dollar weer iets hoger, maar het bearish sentiment blijft overheersen.

Grote tegenwinden voor bitcoin

Bitcoin moet op dit moment met meerdere tegenwinden dealen. Onder andere het algemene sentiment en de onzekerheid die dat met zich meebrengt in de markt.

Maar ook de potentiële verkopen van de Duitse overheid, de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox die deze maand vrijkomen en de druk op de miners zijn niet positief voor bitcoin.

Op zondag zagen we de bitcoin koers heel even opstijgen naar 58.000 dollar, maar die opleving duurde niet lang.

Duitsland zou volgens de data van Arkham Intelligence nog 2,2 miljard dollar aan bitcoin bezitten, die het waarschijnlijk allemaal gaat verkopen. Dat is niet wat we kunnen gebruiken in een mindere periode van de bullmarkt.

Veel liquidaties voor bitcoiners

Op de futuresmarkten zien we momenteel enorme hoeveelheden liquidaties plaatsvinden. Met name mensen die long-posities innamen waren de afgelopen dagen de pineut.

Tijdens de verkoopgolf van afgelopen vrijdag werden er voor 600 miljoen dollar aan longs geliquideerd. Dat was het moment waarop bitcoin onder de 55.000 dollar dook.

Volgens Ryze Labs, een investeringsfirma met een focus op Web3, heeft de markt last van de beperkte groei van de wereldwijde liquiditeit in Q2 2024. De zogenaamde Reverse Repo balans bij de Amerikaanse Federal Reserve steeg afgelopen week met 200 miljard dollar.

Dat is 200 miljard dollar aan liquiditeit die bij de Federal Reserve wordt geparkeerd en dus niet beschikbaar is in de markt. Verder helpt ook het beleid van de Chinese centrale bank op dit moment niet mee, zo claimt Ryze Labs.

Wat dat betreft moeten we dus hopen dat de inflatie in de Verenigde Staten snel daalt, zodat de Amerikaanse centrale bank zijn rentes kan verlagen. Daarmee neemt ook op de druk van de Amerikaanse dollar op de Chinese yuan af en kan de Chinese centrale bank mogelijk ook weer wat soepeler beleid voeren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....