Bitcoin exchange van Winklevoss broers gereguleerd in Ierland

Bitcoin exchange Gemini heeft in Ierland een zogenaamde e-moneylicentie gescoord bij de centrale bank.

Met deze licentie mag Gemini digitale assets zoals bitcoin gaan verhandelen. Betaalbedrijf Stripe en sociale mediagigant Meta hebben eerder een vergelijkbare licentie bemachtigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al begin 2020 vroeg Gemini een licentie aan, maar door de coronacrisis heeft de goedkeuring lang op zich laten wachten.

Ze hebben destijds een kantoor geopend in Dublin en Gillian Lynch, voormalig chief strategy officer bij digitale bank Leveris, aangetrokken om de organisatie in goede banen te leiden.

Lynch zegt tegen The Block: ‘Met deze licentie voldoet Gemini aan de strenge normen voor klantenbescherming en naleving van de eisen van de toezichthouder. (…) Ierland is een internationaal knooppunt voor financiële diensten en
opkomende technologieën. We kunnen nu onze dienst leveren aan particulieren en bedrijven op de Ierse markt en heel Europa’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGemini

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...