Bitcoin ETF af van Ark en 21Shares voor tweede keer afgewezen door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een aanvraag voor een bitcoin ETF afgewezen.

ETF-voorstel afgewezen

Deze keer ging het om het fonds dat voorkomt uit een gezamenlijke inspanning. Althans, dat was het idee. Ark Investment Management en 21Shares wilden samen een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de markt brengen.

Echter is daar wel goedkeuring voor nodig van de toezichthouder. En dat is dus de SEC, de beurswaakhond, en zij steken een stokje voor dit plan.

De SEC geeft aan dat de Cboe BZX Exchange niet heeft “aangetoond dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten”. Het gaat dan voornamelijk om het voorkomen van fraude en andere schadelijke praktijken.

Cboe is de plek waar de ETF genoteerd moest gaan worden. Dat gaat nu niet door.

Een eerdere poging van Ark Investment Management en de Zwitserse aanbieder van beleggingsproducten 21Shares om een spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten te noteren, werd in april ook al afgewezen.

Poging twee

De twee bedrijven besloten het nog een keer te proberen en dienden in mei een nieuwe aanvraag in. Wederom kreeg het bedrijf van Cathie Wood nul op rekest.

Het is tegelijkertijd niets nieuws, want de SEC heeft dit al talloze keren gedaan. Er zijn al wel op futures gebaseerde bitcoin ETF’s goedgekeurd in de Verenigde Staten sinds oktober 2021.

Een andere gegadigde voor een spotmarkt ETF is Grayscale Investments. Ze willen hun GBTC-fonds omtoveren naar een spot ETF. Maar ook dit heeft veel juridische voeten in de aarde. Het is zelfs zo ver gekomen dat Grayscale de toezichthouder voor de rechter sleept.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSEC