Gaat de bitcoin ETF goedkeuring in Hong Kong de bull run inluiden?

Bitcoin ETF Hong Kong

Hong Kong staat op het punt om zijn eerste spot bitcoin ETF’s goed te keuren. Deze anticipatie wordt aangewakkerd door de nabije goedkeuring die mogelijk al volgende week plaatsvindt. Gaan deze nieuwe ETF’s in Hong Kong de reden zijn voor nieuwe prijsstijgingen van bitcoin?

Herbert Sim voorziet een grote kans voor bitcoin

Herbert Sim, de operationeel directeur bij crypto beurs Websea, denkt dat de goedkeuring van deze ETF’s een belangrijke aanleiding kan zijn voor een stijging van de bitcoin prijs. Dit komt vooral samen met het halveren van de bitcoin.

“De halvering is belangrijk, maar de echte prijsstijging kan komen door de goedkeuring van de bitcoin ETF’s in Hong Kong,” vertelde Sim. Hij benadrukte ook dat er een toename in institutionele vraag verwacht wordt, niet alleen lokaal maar ook van grote Amerikaanse ETF-uitgevers zoals BlackRock.

Snel groen licht voor vier bitcoin ETF’s

De Securities Regulatory Commission van Hong Kong (SFC) staat op het punt om de eerste lichting van vier spot bitcoin ETF’s goed te keuren, slechts enkele dagen voordat de bitcoin halvering plaatsvindt. Deze goedkeuring zou aanzienlijke blootstelling aan bitcoin bieden aan zowel particuliere als institutionele beleggers in de regio, wat de vraag naar bitcoin verder zou verhogen. Volgens lokale media is het goedkeuringsproces versneld, wat wijst op een sterke wil van de regelgevende instanties om deze financiële producten te bevorderen.

Crypto ondernemer Lark Davis is enthousiast

Crypto ondernemer en investeerder Lark Davis is enthousiast over de ontwikkelingen. Op 12 april postte hij op X: “Hong Kong zal waarschijnlijk ZOWEL bitcoin als ethereum spot ETF’s goedkeuren aanstaande maandag! China gaat beginnen met bieden dezelfde week dat de bitcoin halvering plaatsvindt!” Deze goedkeuring zou groot zijn, niet alleen voor bitcoin maar mogelijk ook voor ethereum, wat de marktimpact zou vergroten.

Na de verwachte goedkeuring zal het ongeveer twee weken duren om de ETF-noteringsprocedures op de Hong Kong Stock Exchange af te ronden.

Lees meer over:
Bitcoin ETFHong Kong

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...