Grayscale gaat voor Bitcoin ETF samenwerken met BNY Mellon

Grayscale gaat samenwerken met BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten. Het doel is om hierdoor een Bitcoin ETF aan te kunnen bieden voor de Amerikaanse markt.

Grayscale Bitcoin ETF

Het bedrijf wil haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) omtoveren tot een exchange traded fund (ETF). In totaal hebben ze al meer dan $30 miljard aan digitale activa aan beheer, en ze willen hun huidige product dus aanpassen naar een fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ETF heeft enkele voordelen ten opzichte van het Trust. Een daarvan is dat er geen premium op de prijs van de aandelen zal bestaan. In het verleden was GBTC op een zeker moment maar liefst 40% duurder dan de spotprijs van Bitcoin.

Vandaag maakt het bedrijf van Barry Silbert bekend dat ze een deel van hun activiteiten zullen overdragen aan BNY Mellon. Het gaat naar verluidt om de werkzaamheden die te maken hebben met de accounts van klanten en administratie.

Volgens CEO Michael Sonnenheim worden de functies momenteel nog door Grayscale zelf uitgevoerd. Het plan is dat de investment banker deze taken over gaat nemen.

"Het betrekken van BNY Mellon is een belangrijke mijlpaal als onderdeel van onze inzet om Grayscale Bitcoin Trust om te zetten tot een ETF. BNY Mellon heeft een lange reputatie als betrouwbare partner en heeft een van de eerste teams opgericht die zich focust op de groeiende activaklasse van digitale valuta."

ETF aanvragen

Grayscale is een van de vele bedrijven op de markt die hopen op goedkeuring van bitcoin ETF. Tegelijk zijn al de inspanningen van Grayscale geen garantie voor succes. Ze moeten namelijk ook goedkeuring krijgen van de Amerikaanse toezichthouders.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot dusver al tig aanvragen afgewezen of uitgesteld. Zo zitten er aanvragen van VanEck en Valkyrie in de pijplijn, maar van beide partijen wordt nu verwacht om iets langer geduld te hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFGrayscale