Bitcoin ETFs halen $117 miljoen binnen op dinsdag

403 totale weergaven
Financieel adviseur Suze Orman kiest voor Bitcoin kopen via ETF's om deze reden

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs kenden gisteren een goede dag en haalden 117 miljoen dollar aan kapitaal binnen. Fidelity was gisteren de grote winnaar met een instroom van 63 miljoen dollar, waarmee hun totaalstand op 9,516 miljard dollar komt.

Bijzondere dag voor Bitcoin ETFs

Wat gisteren een bijzondere dag maakte voor de Bitcoin ETFs, was dat vrijwel alle andere ETFs een nulstroom moesten noteren. Alleen Grayscale en ARK 21Shares kenden naast Fidelity instromen van 41,1 miljoen dollar en 12,7 miljoen dollar.

Stromen Bitcoin ETFs. Bron: Farside Investors

In totaal stroomde er sinds de lancering voor 17,043 miljard dollar aan kapitaal richting de Bitcoin ETFs. Grayscale’s GBTC drukte vanaf de lancering vooral op de markt met een totale uitstroom van 20,035 miljard dollar.

We kunnen echter niet zeggen dat de instromen zonder GBTC op 37 miljard dollar hadden gelegen. Een deel van dat kapitaal zal namelijk via GBTC naar andere Bitcoin ETFs gestroomd zijn.

Er zijn waarschijnlijk veel investeerders geweest die oversprongen vanwege de hoge managementfee van 1,50% die Grayscale hanteert. Bij de rest ligt die fee namelijk tussen de 0,15% en 0,25%.

Eindelijk weer groene cijfers

Met deze instroom van ruim 100 miljoen dollar kregen de instromen van maandag een vervolg. Die waren meer dan welkom, want vanaf eind augustus begonnen de Bitcoin ETFs aan een negatieve reeks van acht handelsdagen. Tijdens die dagen verloren de Bitcoin ETFs voor meer dan 1 miljard dollar aan kapitaal.

Opvallend is wel dat BlackRock sinds 27 augustus geen instroom meer wist te noteren. Ook op maandag en dinsdag, waarop er over de gehele linie sprake was van een netto-instroom, lukte het BlackRock niet om boven de nulstroom uit te komen.

Wellicht kan daar de komende dagen verandering in komen.

Ondanks die negatieve dagen voor BlackRock blijft de ETF op dit moment de grote marktleider. BlackRock beheert op dit moment ongeveer voor 20 miljard dollar aan bitcoin voor zijn klanten.

Ook slaagden de Ethereum ETFs er gisteren weer in om een hele kleine instroom te noteren. Vanaf de lancering verloren ze al 562,3 miljoen dollar. Maar gisteren stond er eindelijk weer een kleine instroom van 11,4 miljoen dollar op de borden.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....