‘Bitcoin exchange van Winklevoss broers gewaardeerd op 7 miljard dollar’

De bitcoin beurs Gemini wil 400 miljoen dollar (353 miljoen euro) ophalen in een nieuwe financieringsronde, meldt persbureau Bloomberg.

Gemini wil meer geld

De exchange is bekend vanwege de oprichters, de broers Tyler en Cameron Winklevoss.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens bronnen dichtbij het bedrijf wordt de onderneming uit New York gewaardeerd op maar liefst 7 miljard dollar. Het zou daarmee met onder meer Coinbase, FTX, Binance en Blockfi de volgende unicorn op de bitcoinmarkt zijn.

De markt is momenteel happig om miljoenen dollars in deze opkomende bedrijven te steken. Circa 1 procent van de wereldbevolking heeft een bitcoinrekening, dus er ligt volgens insiders nog enorm veel marktpotentieel.

Bovendien zoeken investeerders naar mogelijkheden om hun geld te laten renderen. Een aandeel in een bitcoinbedrijf is dan interessant.

Gemini zal het verse geld gaan gebruiken om nog sneller te groeien en te investeren in getalenteerd personeel, die gezien de krapte op de arbeidsmarkt ook steeds duurder worden.

Facebook

De Winklevoss broers zijn vooral bekend om hun rechtszaak tegen Mark Zuckerberg. In hun ogen hebben zij namelijk Facebook bedacht en is ‘Zuck’ met hun (ConnectU) idee er vandoor gegaan.

Die zaak is geschikt doordat Zuckerberg 65 miljoen dollar in cash en Facebook-aandelen heeft betaald. Later zijn die aandelen veel meer waard geworden.

Ze waren echter vroege bitcoinadepten en investeerden onder meer in BitInstant, een van de eerste beurzen opgericht door Charlie Shrem.

Gemini had het afgelopen etmaal ruim 262 miljoen dollar aan handelsvolume, zo blijkt uit data van Coingecko. Dat valt enigszins in het niet bij marktleider Binance, die 30,5 miljard dollar aan spotvolume had de afgelopen 24 uur.

Met de Gemini dollar (GUSD) brengen ze ook een stablecoin op de markt. Ze hebben zowel in de VS als in het Verenigd Koninkrijk de vereiste licenties om cryptodiensten te mogen aanbieden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGemini

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...