Goedemorgen Bitcoin: India gaat betalen met BTC verbieden

1146 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt

Europese Centrale Bank waarschuwt opnieuw voor bitcoinmarkt in nieuw rapport

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de ‘cryptomarkt’ opgenomen in een lijst van mogelijke factoren die kunnen zorgen voor meer financiële instabiliteit. De ECB waarschuwt hiervoor in een nieuw rapport.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name investeerders die constant opzoek gaan naar grotere winsten door het teruglopen van de rentetarieven en stijgende inflatie. Twee zaken die, volgens het mandaat van de centrale bank, onderdeel zijn van hun portefeuille in de eurozone.

Je kunt nu Bitcoin doneren aan het Human Trafficking Institute (HTI)

Het Human Trafficking Institute (HTI) accepteert sinds kort Bitcoin donaties. De non-governmental organisation (NGO) heeft namelijk betaalprovider OpenNode op haar website geïntegreerd.

Door deze samenwerking kan iedereen ter wereld met een bitcoinwallet nu sats doneren aan de organisatie. Zowel on-chain als ook betalingen via het Lightning Netwerk.

India gaat bitcoin als betaalmiddel verbieden, strenge regels op komst

India maakt zich op voor een verbod op bitcoin als betaalmiddel. Cryptocurrency’s worden niet verboden, maar er zijn strenge regels op komst. Dat meldt de Economic Times.

De Indiase regering wil deze winter een wetsvoorstel doen in het parlement. Over de details moet nog worden onderhandeld, maar date kern staat wel vast. Het wetsvoorstel zou niet gaan om een totaalverbod zoals eerder werd gesuggereerd.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...