Fidelity is de éérste institutionele custodial voor Bitcoin van Canada

Fidelity is de éérste institutionele custodial voor Bitcoin van Canada

Fidelity Clearing Canada ULC (FCC) wordt de eerste gereguleerde partij die in Canada bitcoin custody mag aanbieden voor institutionele beleggers.

Bitcoin bewaardiensten

Naast deze bewaardiensten gaat het naar verluidt ook om 'trading services'. Volgens Scott Mackenzie, de president van FFC, was er geen ontkomen meer aan:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De vraag naar investeringen in digitale activa groeit aanzienlijk en institutionele beleggers zijn op zoek naar een gereguleerd dealerplatform om toegang te krijgen tot deze activaklasse."

Institutionele beleggers in Canada zoals beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF), moesten voorheen gebruikmaken van in de VS gevestigde custodials. Zo bewaart Gemini, de beurs van de Amerikaanse broers Winklevii, de bitcoin voor een van de grootste ETF's van het land.

Met de lancering van FCC zouden meer van deze investeerders mogelijk rechtstreeks in bitcoin kunnen investeren (met een bewaardienst van eigen bodem).

Ook eigen ETF

Daarnaast heeft het bedrijf ook twee voorlopige prospectussen ingediend voor de Fidelity Advantage Bitcoin ETF en ook de Fidelity Advantage Bitcoin ETF Fund.

Deze zullen direct gebruik gaan maken van de custody diensten van de FCC. Fidelity Investments Canada ULC heeft meer dan 209 miljard Canadese dollars aan activa onder beheer. Dat komt neer op $166 miljard, of 147 miljard euro.

Het Amerikaanse fonds van Fidelity Investment, dat alleen beschikbaar is voor geaccrediteerde investeerders, haalde in mei van dit jaar nog $102 miljoen op bij vermogende investeerders. Fidelity lanceerde deze cryptoproducten al in 2018.

Wat betreft de ETF's loopt Canada voor op de Verenigde Staten: Purpose, 3IQ en Ninepoint zijn enkele bekende fondsen uit het Noord-Amerikaanse land. Wat betreft custodials liepen ze dus (tot vandaag) achter ten opzichte van de VS.

Coinbase (dat in het verleden Xapo heeft overgenomen), BitGo en NYDIG zijn enkele bekende namen. BitGo maakte vorig week bekend dat ze $64 miljard onder beheer hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Canada Fidelity custody

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan