Bitcoin fonds van Skybridge trekt in twee weken $360 miljoen aan

Het Bitcoin fonds van Skybridge Capital is in de eerste weken gegroeid tot $360 miljoen. Dat vertelt de operationeel directeur Brett Messing vandaag aan Decrypt.

Bitcoin fonds

Messing vertelt dat Skybridge nooit van plan was om in Bitcoin te stappen, maar ze gingen toch overstag. In november en december 2020 investeerde Skybridge honderden miljoenen dollars van hun beheerd vermogen in bitcoin (BTC). Ook lanceerde ze hun eigen Skybridge Bitcoin Fund op 4 januari 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De waarde van dit fonds steeg de laatste tijd enorm door toenemende interesse en de stijgende bitcoin prijs: “We hebben momenteel een positie die is te waarderen op ongeveer $360 miljoen dollar.”

Skybridge Capital is een investerings- en adviesbureau dat onder toezicht valt van de Securities and Exchange Commission (SEC). In totaal hebben ze meer dan $7 miljard aan vermogen in beheer. De grote man achter dit bedrijf is Anthony Scaramucci, deze was kortstondig communicatiedirecteur van het Witte Huis in Amerika toen Trump nog aan de macht was.

Sinds begin januari 2021 konden zogenaamde geaccrediteerde investeerders zich inschrijven voor dit fonds. De minimale inleg hiervoor is $50.000.

Enkele dagen later wilden 6.000 geïnteresseerden meer weten over het fonds middels een Zoom call. De aandacht was zó groot, dat het systeem het niet aan kon. Het bedrijf was genoodzaakt om daarom een tweede call inplannen.

Institutioneel geld

Nu, ruim twee weken later, is er dus al $360 miljoen in het fonds gestopt. Het fonds wordt gecontroleerd door Ernst & Young en Fidelity heeft de bitcoin in beheer. Zij zijn dus de zogenoemde custodial, zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de bitcoin van Skybridge. Aflossingen van het vermogen is mogelijk op kwartaalbasis en de opzegtermijn hiervoor is 30 dagen.

“De missie van Skybridge was om hedgefondsen voor de welvarende massa te democratiseren.”

Als COO is Messing verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de verschillende fondsen. Hij laat weten dat het beheer van hun Bitcoin Fund verrassend eenvoudig en efficiënt is gebleken. Hij legt ook uit hoe het werkt: “Er komt geld bij ons binnen, wij kopen de Bitcoin, en dat gaat naar Fidelity in cold storage.”

De dreiging van een Bitcoin ETF

Voor partijen als Skybridge is echter niet alles hosanna. Een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) kan namelijk de dynamiek in de markt helemaal veranderen. Messing gelooft dat dit slecht nieuws kan zijn voor de groei van het Skybridge Bitcoin Fund.

“De ETF zal ons fonds failliet doen gaan, in die zin dat ons fonds wel doorgaat, maar we zullen geen kapitaal kunnen aantrekken. Want waarom heeft men dan een particulier fonds nodig?”

Vooralsnog is die ETF er nog niet. Er is door VanEck wel een aanvraag ingediend bij de SEC. Bijna 10 eerdere aanvragen zijn door de toezichthouder van de tafel geveegd.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BTCETFFidelityfondsVanEck