Bitcoin fondsmanager haalt $70 miljoen op bij bekende miljardairs

Bitwise krijgt de steun van een aantal financiële zwaargewichten op de Amerikaanse markt. De assetmanager heeft 70 miljoen dollar opgehaald bij financiers zoals Henry Kravis, oprichter van private equityfirma Kohlberg Kravis Roberts & Co en een andere bekende miljardair: Stanley Druckenmiller.

Bitwise haalt $70 miljoen op

De investeringsronde is geleid door investeringsfirma Electric Capital en Elad Gil, die eerder geld stak in Brex, Gusto en Coinbase. Andere nieuwe investeerders zijn onder meer Daniel Loeb’s Third Point en Robert Leshner, oprichter van Compound.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitwise is een vermogensbeheerder met ruim 1 miljard dollar aan activa onder beheer. Ze zijn een aanbieder van een breed scala aan financiele producten zoals indexfondsen.

Zoals de onlangs geïntroduceerde Bitwise Crypto Industry Innovators ETF, een mandje van bitcoin bedrijven waar je als particulier in kunt beleggen.

Bitwise CEO Hunter Horsley is een voormalige productmanager bij Instagram. Het verse geld moet helpen om bestaande én nieuwe producten en diensten van Bitwise naar Wall Street te pushen.

Bitcoin krijgt ook steeds meer tractie in de gevestigde financiële wereld. Banken handelen in bitcoin (futures), terwijl enkele verzekeraars en pensioenfondsen bitcoin op de balans hebben staan voor de lange termijn. Met El Salvador is er het eerste land dat openlijk kiest voor het digitale goud als alternatief voor de dollar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitwise

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...