Bitwise in één fonds de hele Bitcoin en cryptomarkt vangen

798 totale weergaven

De vermogensbeheerder en indexprovider Bitwise heeft een prospectus ingediend voor een nieuw fonds. Het idee erachter is dat beleggers hiermee kunnen investeren in de prestaties van zogenoemde crypto-innovators.

Fonds over Bitcoin bedrijven

De zogenoemde Bitwise Crypto Innovators ETF volgt een reeks bedrijven die zijn opgenomen in de Bitwise Crypto Innovators Index. Dit mandje met cryptofirma’s is samengesteld door Bitwise Index Services. Ze hopen op deze manier de cryptogerelateerde producten meer onder de aandacht te brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van 5 februari definieert Bitwise de term crypto-innovators als “bedrijven die diensten verlenen en transacties doen in het deel van de economie dat zich bezighoudt met crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie”.

Of iets simpeler: bedrijven die werken cryptogeld op de blockchain. Deze groep bedrijven is erg breed, zoals te lezen is in het persbericht.

Het loopt van handelsplatformen, custodials en aanbieders van wallets tot financiële dienstverleners, mijnwerkers en hardwarebedrijven. Zelfs vallen partijen onder dit kopje als ze “een aanzienlijk bedrag aan crypto-activa bezitten of op een andere manier inkomsten genereren met deze assets.”

Bitwise kondigde op 2 februari ook al aan dat ze zijn bitcoin-fonds uit te gaan brengen op OTC Markets. Als het wordt goedgekeurd, zou het fonds op dezelfde manier werken als de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dit megapopulaire fonds is inmiddels meer dan $25 miljard groot.

Index van bedrijven

Al met al moet deze index dus een representatie zijn van de hele cryptosector. In de brief aan de SEC worden de regels voor de screenings om tot de Innovators Index te mogen horen, in detail uitgewerkt.

70% van de index zal bestaan ​​uit bedrijven die meer dan 75% van hun inkomsten halen uit diensten of transacties in de crypto-sector óf waarvan meer dan 75% van hun nettovermogen in cryptovaluta wordt aangehouden. Ook moeten deze bedrijven een marktkapitalisatie van $100 miljoen hebben.

De overige 30% van de index zal bestaan ​​uit grotere bedrijven die door een aparte commissie worden gezien als ‘innovators’. De bedrijven die hieronder vallen, moeten een marktkapitalisatie hebben van minimaal $ 10 miljard hebben.

Al met al moet men op deze manier kunnen investeren in een mandje van succesvolle bitcoin- en cryptobedrijven. Maar voor het zo ver is, moet de SEC er nog goedkeuring geven over dit plan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitwise