Bitcoin futures weer in trek na grote dip

Bitcoin futures en de recente stijging van de open interest op de Chicago Mercantile Exchange (CME) hebben aanzienlijke aandacht getrokken in de wereld van de cryptomarkten.

Recent onderzoek door K33Research toont aan dat de open interest (OI) – de maatstaf voor het totale aantal openstaande futurescontracten – met 40% is gestegen in de afgelopen week. Deze toename is de op twee na grootste wekelijkse groei sinds oktober 2019, wat aangeeft dat er een hernieuwde interesse is in Bitcoin-futures.

Bitcoin futures zijn financiële producten die handelaren in staat stellen om te speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin zonder de cryptocurrency zelf daadwerkelijk te bezitten. Dit gebeurt via contracten die de aankoop of verkoop van een bepaalde hoeveelheid Bitcoin beloven tegen een vooraf bepaalde prijs op een specifieke toekomstige datum. De handel in deze contracten vindt plaats op futures-beurzen zoals de CME.

Bitcoin futures weer in trek na grote dip

Het stijgende OI op de CME wordt vaak gezien als een proxy voor de institutionele interesse in de Verenigde Staten. Institutionele beleggers, zoals hedgefondsen, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, hebben doorgaans grotere hoeveelheden kapitaal om in te zetten en hun activiteiten kunnen aanzienlijke invloed hebben op de markt. Een toename van de institutionele interesse kan worden geïnterpreteerd als een signaal van toenemend vertrouwen in de waarde en het potentieel van Bitcoin als een investeringsactivum.

Deze stijging in OI kan ook duiden op een grotere liquiditeit in de Bitcoin futures-markt. Liquiditeit verwijst naar het gemak waarmee een actief kan worden gekocht of verkocht zonder dat de prijs aanzienlijk wordt beïnvloed. Een hogere liquiditeit kan de markt efficiënter maken en de prijsvolatiliteit verminderen, wat gunstig kan zijn voor zowel institutionele als individuele beleggers.

De recente stijging in Bitcoin futures OI op de CME is een belangrijk signaal dat institutionele belangstelling voor bitcoin kan toenemen. Dit kan gevolgen hebben voor de algehele dynamiek van de cryptomarkt en kan leiden tot een grotere adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de bredere financiële wereld. Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel dit een positief signaal kan zijn, het ook belangrijk is om rekening te houden met andere marktfactoren en -risico’s bij het analyseren van deze trends.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  Lees meer