Bitcoin futureshandel bloeit weer op: $1,73 biljoen aan volume

De handel in bitcoin futures is in augustus weer wat opgebloeid. De afgelopen maand is er voor 1.730 miljard dollar in bitcoin futures gehandeld, zo blijkt uit data verzameld door The Block Research.

Bitcoin futures in augustus

Door middel van futures kunnen beleggers speculeren op de toekomstige bitcoin prijs of ze kunnen hun positie op de spotmarkt hedgen met een tegendraadse trade op de futuresmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In augustus is er 17 procent meer handelsvolume met futures gerealiseerd in vergelijking met de maand juli. Toen was er sprake van 1.470 miljard dollar aan totaal volume.

Er is nog lang geen sprake van een piek zoals in mei plaatsvond, toen het volume naar 2.560 miljard dollar ging. Binance was toen overigens de marktleider omdat korte termijn speculanten veel leverage gebruikten.

Hoe verging het op de optiemarkt? Daar is sprake van een nog grotere stijging van maar liefst 66%. In juli lag het totale volume op 10,72 miljard dollar, terwijl deze in augustus naar 17,79 miljard dollar is gestegen.

Het ‘Nederlandse’ Deribit, opererend vanuit Panama, is verreweg de grootste handelsplaats voor (kortlopende) opties.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...