PayPal neemt crypto security bedrijf Curv over voor $200 miljoen

PayPal heeft het eerste bedrijf in de Bitcoin markt gekocht. De startup Curv is gekocht voor 200 miljoen dollar, een firma die is gespecialiseerd in security en cryptocurrency’s.

Dat maakt de betaalgigant bekend in een persbericht na eerdere geruchten over de overname. PayPal wil de koop binnen ‘de eerste helft van 2021 compleet afronden’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal heeft wereldwijd 300 miljoen accounts en geldt als één van de grootste betaalverwerkers ter wereld.

PayPal

De betaalgigant uit New York is sinds oktober vorig jaar actief in deze markt. Ze verkopen sinds november Bitcoin aan hun klanten in Amerika. De komende maanden wil PayPal deze verkoopdienst uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Het was een goede zet om bitcoin te verkopen: in januari noteerden ze een handelsvolume van $242 miljoen op één dag. Ook waren klanten mét bitcoin ook actiever op de app dan klanten zonder bitcoin.

Daarnaast wil het zoveel mogelijk webshops houders prikkelen om PayPal ook te gebruiken voor transacties met cryptovaluta. Bovendien gaat Venm als dochterbedrijf ook Bitcoin verkopen. Die app is vooral populair bij jongere gebruikers.

Het is bekend dat PayPal ook intern een aparte bedrijfsunit opricht voor de bovenstaande activiteiten. Curv gaat onderdeel uitmaken van deze nieuwe unit, omdat ‘dit team veel technische expertise naar PayPal brengt’, zo staat in de verklaring te lezen.

Curv uit Tel Aviv is gespecialiseerd in multi party computation oftewel MPC om de bitcoin en andere cryptovaluta van PayPal te beveiligen. Het is een ingenieuze manier om de sleutels van Bitcoin via cloud computing en cryptografie op te slaan en te beveiligen. Concurrenten in dit segment zijn bijvoorbeeld BitGo en Anchorage, waarvan laatstgenoemde een federale banklicentie heeft.

Het is een manier voor PayPal om kennis in te kopen en zich bijvoorbeeld te beschermen tegen externe aanvallen van hackers die de bitcoin voorraad van PayPal als een leuke honingpot zien. De overnamegesprekken duurden al bijna één jaar. Er werken circa 40 mensen bij Curv. Het is in 2018 opgericht door CEO Itay Malinger en CTO Dan Yadlin.

‘Super app’

Eerder is bericht dat PayPal bezig is met een super app om zoveel mogelijk bestaande en nieuwe gebruikers naar haar ecosysteem te halen. Het achterliggende doel is dat het beursgenoteerde bedrijf koploper wordt in een nieuw tijdperk van financiële technologie. Kortom, naarmate geld steeds meer digitaliseert, wil PayPal als tussenpersoon een flinke vinger in de pap houden.

Want er kleven wel degelijk ook nadelen aan de opkomst van gesloten systemen zoals die van PayPal en het Nederlandse Blox. Gebruikers kunnen namelijk hun bitcoin niet uitsturen naar een eigen wallet. Daardoor is de bitcoin bij deze aanbieder alleen nog om te ruilen in dollar of euro.

Lees meer over:
consolidatiePayPal

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Plan B Bitcoin Data en Analyse
Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Lees meer