Zakenbank Goldman Sachs blaast handel in Bitcoin nieuw leven in

Goldman Sachs gaat weer handelen in Bitcoin. De zakenbank betreedt de markt middenin in de bullish cyclus van de cryptomunt, zo meldt persbureau Reuters.

Goldman Sachs in Bitcoin (BTC)

De zakenbank had de handel in Bitcoin in 2018 nog opgedoekt middenin de bearmarkt. Maar door de recente prijsstijging en institutionele adoptie ziet de investeringsbank weer kans om aan te haken. In 2018 verwerkte de handelsdesk futures zodra deze afliepen. Het is onbekend of Goldman zich ook weer primair op de derivatenmarkt gaat richten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens bronnen die Reuters sprak gaat de handelsdesk 'volgende week open'.

Naar verwachting gaat de bank geen fysieke Bitcoin op de markt kopen, maar gaat het in eerste instantie om derivaten, afgeleide producten van de fysieke Bitcoin.

Nog een saillant detail: Goldman Sachs bereidt ook de beursgang van Coinbase voor.

Goed of slecht nieuws?

Volgens de ervaren handelaar Peter Brandt is het niet perse positief nieuws. Hij wijst op het moment dat Goldman Sachs in 2017 de desk opende om na de dip het weer te sluiten. Met andere woorden: dit is een manier voor de zakenbank om hun klanten te laten speculeren op een lagere koers van Bitcoin.

Maar de markt van 2021 is een geheel andere dan in 2017, zoals de Citibank in dit lijvige rapport nog eens opmerkte.

Institutionele adoptie

Al in 2017 stapte CME en CBOE in de markt van Bitcoin en waren er pioniers als Pantera Capital en Galaxy Capital actief. Dat is de loop der jaren gevolgd door andere gevestigde namen zoals Fidelity, Yale en Intercontinental Exchange. In 2020 betraden namen als MicroStrategy, PayPal en Square de markt door Bitcoin als drager van vermogen te gebruiken in plaats van de dollar.

Dit jaar zijn er daar weer nieuwe namen bijgekomen zoals Tesla, maar ook fondsen zoals SkyBridge en Stone Ridge en banken zoals Morgan Stanley en Bank of New York Mellon Corporation.

Lees meer over:
futuresGoldman Sachs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...