Bitcoin koers omlaag, maar ETF kan vandaag mogelijk redding bieden

Op 2 oktober bereikte de bitcoin koers nog het hoogste niveau van deze maand op 28.592 dollar. Inmiddels zijn de bulls het momentum weer kwijt en is de koers teruggezakt naar het niveau van 26.800 dollar. Het lijkt erop dat het horizontale gebied rond de koers van 28.000 dollar op dit moment de belangrijkste weerstand is voor bitcoin.

Maar is er wel een kans dat we op korte termijn een stijgende bitcoin koers zien?

Bitcoin zakt weg na harde afwijzing

Op de dagelijkse grafiek van bitcoin zien we dat de koers rustig is blijven zakken vanaf het moment dat op 2 oktober het niveau van 28.580 dollar werd aangetikt. Het leek er destijds op dat bitcoin eindelijk boven de horizontale weerstand van 28.000 dollar was gebroken.

Bitcoin koers omlaag, maar ETF kan vandaag mogelijk redding bieden
Afwijzing op 28.500 dollar en RSI van onder de 50. Bron: Tradingview/BeInCrypto

In principe was dat ook wel het geval, ware het niet dat we inmiddels weer onder dat niveau handelen. Het is nu zaak dat de bulls de touwtjes weer in handen krijgen, want anders is er zeker nog ruimte om verder te zakken.

De Relative Strength Index (RSI) geeft in ieder geval weinig hoop en is bearish. Momenteel moeten we het doen met een RSI van minder dan 50, wat een bearish score is voor deze indicator.

Men gebruikt de RSI in de technische analyse om de kracht van een trend aan te geven; je kunt ermee zien of een asset oververkocht of overgekocht is.

Laatste kans voor de SEC

Het lijkt erop dat vandaag een belangrijke dag wordt voor de eventuele goedkeuring van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. Vandaag is namelijk de laatste dag dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep kan tegen de eerdere beslissing van de rechter in de zaak tussen Grayscale en de toezichthouder.

“Als de SEC voor het einde van de dag niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, dan hebben ze geen manieren meer om andere Spot Bitcoin ETFs tegen te houden. Als gevolg daarvan zouden ze die allemaal moeten goedkeuren”, aldus Crypto Rover.

Nu is het nog even de vraag in hoeverre we iemand die zich op het internet presenteert als “Crypto Rover” kunnen vertrouwen op dit onderwerp, maar het belooft in ieder geval een interessante dag te worden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....