Onderzoek: 'Nieuwe Bitcoin economie vormt gevaar voor traditionele markten'

Onderzoek: 'Nieuwe Bitcoin economie vormt gevaar voor traditionele markten'

Een recent onderzoek gepubliceerd op de blog van Oxford University Law Faculty. stelt dat de handel in bitcoin (BTC) streng gereguleerd moet worden. De reden? Als de handel in bitcoin en andere cryptovaluta wordt losgelaten kan dat gevaarlijk zijn voor de 'echte' financiële markten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek

Volgens onderzoekers Hadar, Jabotinsky en Roee Sarel is het gedrag van de cryptomarkt een waardevolle indicator voor het systeemrisico van het traditionele financiële systeem.

Het rapport schetst een scenario waarbij de bitcoin industrie en de traditionele finance wereld nog meer verwikkeld met elkaar raken. Op dat moment lopen financiële instituten het risico om in te storten. Dat kan weer zorgen voor een domino-effect.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Onderzoek"]"In een notendop: Volgens onze bevindingen zien investeerders de cryptomarkt als een vervanger voor de traditionele markt in tijden van crisis. Die markt reguleren kan systeemrisico's voor de 'echte' financiële markt voorkomen."[/penci_blockquote]

Nieuwe wereld vs de oude

Een van de manieren om de traditionele financiële markten in het zadel te houden is het zwaar reguleren van de handel in bitcoin. Met name tijdens een crisisperiode moeten de teugels sterker worden aangetrokken om een uitvlucht naar deze nieuwe wereld te voorkomen.

Voordelen

De onderzoekers waarschuwen echter ook voor het nemen van zulke strenge maatregelen. Als voorbeeld wordt het stopzetten van de aandelenmarkten aangehaald. De afgelopen weken staat de wereld op zijn kop en dat zorgt voor krakende systemen.

Regelmakers moeten voorzichtig zijn met het onderuithalen van de voordelen van de bitcoin markt. Het open en wereldwijde karakter bieden namelijk (en natuurlijk) ook voordelen in tijden van crisis.

Het netwerk van bitcoin is 24/7. Je kunt altijd een bitcoin transactie doen, die kunnen niet worden stopgezet. Een centrale bitcoinbeurs wel, maar op het netwerk kan altijd handel plaatsvinden.

De onderzoekers concluderen dan ook dat het compleet stopzetten van cryptomarkten een 'mission impossible' is.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

[totalpoll id="60151"]

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties