Bitcoin koers dipt onder $10.000, Peter Brandt stapt compleet in cash

Het is niet alleen de Bitcoin (BTC) prijs die daalt, ook de aandelenindex S&P 500 liet een dip zien en goud consolideert momenteel.

De onrust op de markt is voor de ervaren belegger Peter Brandt reden om compleet uit zijn positie te stappen, zo verklapt hij op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Peter Brandt

Brandt is binnen de beleggingswereld een gevestigde naam. Hij weet hoe hij een grafiek moet lezen en daarop te acteren. Binnen de bitcoin wereld staat hij ook bekend als één van de traders die de dip van de bitcoin prijs in december 2017 ‘voorspelde’.

Op de lange termijn blijft hij bullish op Bitcoin, maar op de korte termijn stapt hij uit.

Crash of tussentijdse correctie?

Brandt vreest dat de aandelenbubbel binnenkort uiteen klapt. Dus hij speculeert op véél lagere koersen om daarna op een lager niveau weer in te stappen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“This is what I believe about the U.S. market: Fight the Fed at your own doom. Getting bearish too early can wipe you out. Market in final blow-off to 12-year bull market. Bubbles can expand further than anyone expects possible, then burst tragically. Great profits in final push.”[/penci_blockquote]

Het narratief is bekend: de centrale bank in Amerika heeft vanwege COVID-19 in 2020 ruim 4.000 miljard dollar bijgedrukt.

Bedoeld om bedrijven en huishoudens te redden van faillissement. Een deel van dat verse geld is in aandelen gestopt met stijgende prijzen tot gevolg.

Brandt vermoedt dat er een einde komt aan deze rit naar boven en de markt zich opmaken voor een flinke correctie. Dan is uitstappen een veilige optie.

De dollarindex is afgelopen week zelfs een beetje gestegen met 0,5%.

Bitcoin koers

De prijs van Bitcoin is sinds het breken van de $12.000 flink gedaald tot even onder de $10.000 zelfs. Voorlopig lijkt hij te herstellen boven deze magische grens.

Analisten wijzen naar diverse redenen van de daling. Zo zou er verkoopdruk zijn vanuit de miners. Anderen wijzen op een correlatie met de aandelenmarkt. Zodra de aandelen dalen, daalt Bitcoin mee, zegt ook John Todaro van marktonderzoeker TradeBlock tegen Coindesk:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Er kan een overlap zijn tussen verkopers van aandelen en cryptocurrency’s. Tech aandelen en andere beurslievelingen dalen. Het is nog even aanzien of er een crash aankomt of een tussentijdse correctie’. [/penci_blockquote]

Volgens Denis Vinokourov, hoofd onderzoek bij broker BeQuant, haalt de De-Fi hype wind uit de zeilen bij Bitcoin. Bitcoin fungeert in die markt als onderpand, hoewel dat beperkt is ten opzichte van Ethereum.

Het is in ieder geval zo dat de hype meer kapitaal naar zich toetrekt, maar dat lijkt vooral van stablecoins te komen, zo becijferde Coin Metrics.

Bitcoin koers dipt onder $10.000, Peter Brandt stapt compleet in cash

CME gap bij $9.700

Technisch gezien kan ook de CME gap bij $9.700 een rol spelen. Die gaps ontstaan zodra er op de spotmarkt schommelingen in het weekend optreden.

Dan ligt namelijk de futuresmarkt stil en treedt er een ‘gap’ op tussen de spot – en futuremarkt. Of dat scenario gaat uitspelen is overigens maar de vraag. Niet alle gaps worden gevuld, zo leert de geschiedenis.

Maar volgens deze handelaar is dat scenario goed mogelijk.

Kijken we naar het marktsentiment, dan heeft deze een flinke deuk opgelopen. Na wekenlang tussen de 70 en 80 te hebben gehangen, laat de Fear & Greed Index een score zien van ’40’. Een duidelijke trendbreuk en een signaal dat de markt even niet meer weet wat te doen.

Bitcoin koers dipt onder $10.000, Peter Brandt stapt compleet in cash

En dan is volgens een analist als Crypto Michael soms verstandiger om even géén positie in te nemen en handel na te jagen.

Prijsvraag Bitcoin Magazine NL

Doe mee aan onderstaande prijsvraag en win een hardware wallet om je bitcoin veilig op te slaan!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...