Bitcoin duikelt onder grens van $20.000, analisten waarschuwen voor meer dalingen

Bitcoin duikelt onder grens van $20.000, analisten waarschuwen voor meer dalingen

De bitcoin koers viel gisteren en vandaag even onder de 20.000 dollar en veel analisten verwachten dat we dat belangrijke koersniveau weer kunnen verliezen als we die koers blijven hertesten. Op 29 juni bereikte de koers met 19.857 dollar het laagste punt van de dag, waardoor de "schade" wat dat betreft redelijk meeviel.

Bereid je voor op volatiele zomer

Volgens Twitter-analist IncomeSharks staat bitcoin een wilde zomer te wachten. De populaire handelaar publiceerde een grafiek waarin hij het scenario deelt dat volgens hem het meest waarschijnlijke is voor de komende maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als het aan IncomeSharks ligt dan leent deze zomer zich perfect voor het zogenaamde Swing Traden. Hiermee probeer je als het ware op de golf van de koers mee te surfen om er op de top vanaf te springen en vervolgens op de bodem weer in te kopen.

IncomeSharks geeft aan de komende periode te gebruiken om te accumuleren en vervolgens het leeuwendeel van zijn stack weer te verkopen in de periode van november tot en met december van dit jaar. Voor de maand december voorziet hij een top van ongeveer 40.000 tot 41.000 dollar voor bitcoin.

Terugval naar 16.400 dollar?

IncomeSharks is niet de enige die voor de komende maanden wat grillige koersactie verwacht van bitcoin. Ook Rekt Capital geeft aan een bodem van rond de 16.400 dollar te verwachten. Hierbij baseert de analist zich op de bearmarkt van 2018.

Rekt Capital constateert dat het koopvolume inmiddels gelijkwaardig is met dat van de bearmarkt van 2018. Destijds ging dat echter vooraf aan een kersverse correctie van 20 procent, die ons vanaf de huidige koersen tot ongeveer 16.400 dollar brengt.

Dit soort analyse blijft uiteraard koffiedik kijken, maar het kan nooit kwaad om enkele scenario's door te nemen en op basis daarvan je eigen strategie te bepalen. Al zullen de meeste echte bitcoiners voor de simpele HODL-strategie kiezen. Actief handelen is immers een vak dat maar voor weinigen is weggelegd.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties