Bitcoin beleeft mooie start van oktober met prijs van $57.000

Bitcoin beleeft mooie start van oktober met prijs van $57.000

Het was een vreemde nacht voor de bitcoin koers op Bitstamp, want in enkele seconden viel de koers op die beurs met 8 procent naar beneden. Er was sprake van een zogenaamde 'flashcrash' van 55.000 dollar naar het niveau van 51.000 dollar.

Dit had alles te maken met een whale die waarschijnlijk op een verkeerde knop heeft gedrukt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er werd op het moment van de koersval namelijk voor 40 miljoen dollar aan bitcoin verkocht via een market order. Wat betekent dat de bitcoin tegen de best beschikbare koers wordt verkocht.

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat dit soort dingen gebeuren op beursplatformen. Al blijft het een vreemd gezicht als je naar de grafiek kijkt.

Voor de mensen die orders hadden openstaan op deze niveaus was het een cadeautje, want de bitcoin zijn ondanks de fout toch echt van eigenaar gewisseld.

Ditmaal vond het fenomeen plaats op Bitstamp en op de andere beurzen had dit dan ook geen invloed op de koers.

Kort na de enorme verkooporder was de koers weer terug op het normale niveau en inmiddels zijn we er zelfs een stuk overheen.

Zo zie je maar dat de orderboeken van bitcoin op de beurzen nog niet zo dik zijn dat ze dit soort orders zonder problemen kunnen opvangen.

Dit is waarom bedrijven als MicroStrategy hun bitcoin in kleine chunks opkopen en niet met dit soort enorme orders. Zo kunnen ze hun stacks vergroten zonder de koers veel te beïnvloeden.

Vierde kwartaal start goed voor bitcoin

Het laatste kwartaal van 2021 is tot nu toe een sterke voor bitcoin, want onze favoriete digitale munt mag een plus van bijna 30 procent noteren. Vanochtend zijn we zelfs weer even door de grens van 57.000 dollar per bitcoin gebroken.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de bull run van deze cyclus nog niet voorbij is en dat we vuurwerk kunnen verwachten richting het einde van het jaar.

In 2017 begon bitcoin ook rond deze tijd weer wat op stoom te komen richting de all-time high van december in dat jaar. Het zou toch fantastisch zijn als we met de kerst tegen een bitcoin van meer dan 100.000 dollar kunnen aankijken.

Tegelijkertijd is de bitcoin markt nog zéér klein en daarom zijn plotse koersschommelingen schering en inslag. Beleg alleen met geld wat je kunt missen en neem geen bovenmatige risico's.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties