Bitcoin hardwarewallet maker is 1,3 miljard waard

Ledger heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro opgehaald. De Franse maker van de bekende hardware wallet is gewaardeerd op maar liefst 1,3 miljard euro. Dat meldt de firma aan persbureau Bloomberg.

De onrust op de cryptomarkt hebben juist makers van hardware wallets in de kaart gespeeld. Want bezitters van bitcoin en crypto’s lijken minder te vertrouwen te hebben in derde partijen sinds de val van cryptobeurs FTX (en eerdere faillissementen van onder meer Celsius en BlockFi).

Ledger is zeer populair geworden op de vloedgolf van 2017 toen de prijs voor het eerst de $20.000 aantikte. De afgelopen jaren is gestaag doorgebouwd met producten zoals de Ledger X en Ledger Live.

Pascal Gauthier, CEO van Ledger, zegt tegenover Bloomberg: “Na FTX dachten mensen van ‘wauw, het is gevaarlijk om crypto op een beurs achter te laten’. En 2023 is nog beter voor ons, want nu kun je niet eens geld achterlaten bij een Zwitserse bank.” Daarmee doelt de Fransman op het neergang van Credit Suisse, onlangs opgekocht door concurrent UBS.

In eerdere rondes legden 10T, Cap Horn, Morgan Creek en Cathay Innovation geld in het laatje. Nieuwe investeerders zijn onder meer True Global Ventures, Cite Gestion SPV, Digital Finance Group en VaynerFund.

In juni 2021 haalde Ledger in een eerdere ronde ~350 miljoen euro op.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...