Bitcoin herstelt boven $49.000, FTX beurs gewaardeerd op $32 miljard

Na de fikse dreun van zaterdagochtend kruipt de prijs weer omhoog richting de $50.000.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt likt haar wonden terwijl de koers weer langzaam de weg omhoog vindt.

Voor sommige bitcoiners lijkt er fundamenteel weinig veranderd ondanks de dip. Een groot deel van de lange termijn investeerders, waaronder houders met tussen de 1 satoshi en 1 btc ('shrimps') houden vast of kochten bij.

Plotse marktschokken komen namelijk doorgaans op het conto van korte termijn speculanten op derivatenbeurzen.

Zoomen we uit, dan heeft bitcoin nog steeds goed gepresteerd het afgelopen jaar ten opzichte van de dollar en de euro.

Wat niet wil zeggen dat er op korte termijn nog onzekerheid en angst in de markt zit en de vorige all-time high van 10 november ineens ver weg lijkt.

'FTX op 32 miljard dollar gewaardeerd'

In ander nieuws: de FTX beurs van de Amerikaanse wondermillennial Sam Bankman-Fried wil 1,5 miljard dollar ophalen. Hij wil dat geld gebruiken voor de uitbouw van de wereldwijde futuresbeurs FTX én de Amerikaanse entiteit FTX US.

Dat nieuws brengt Coindesk op basis van bronnen dichtbij de kwestie.

De waardering loopt inmiddels in de tientallen miljarden dollars, 32 miljard dollar om precies te zijn.

Een opvallende 'move' want slechts zes weken eerder is er ruim 420 miljoen dollar al binnen gehengeld bij onder andere BlackRock. Toen was de waardering nog 25 miljard dollar.

Het is geen publiek geheim dat FTX in diverse landen partijen gaat overnemen om zijn gebruikersschare in snel tempo te kunnen uitbreiden.

FTX sponsort in thuisland Amerika onder meer de sportarena van basketbalclub Miami Heat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTXprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...