Bitcoin Herstelt vanaf Cruciaal Support: Weer Terug naar $72K?

3334 totale weergaven
Kan Bitcoin 5.453% stijgen tegen 2030?

In de afgelopen uren is de bitcoin koers met circa 2% gestegen vanaf het belangrijke supportgebied rond $60.500. In deze update zoomen we in op deze recente koersstijging en vragen we ons af: is dit slechts iets van herstel of een serieus teken van kracht?

Het is een opluchting dat het belangrijke supportgebied rond $60.500 stand heeft gehouden. Het verliezen van dit supportgebied, samen met belangrijke trendsupport op de daggrafiek, zou namelijk betekenen dat we onze verwachtingen voor de komende maanden echt negatief zouden moeten bijstellen. Ondertussen richten we onze aandacht op de 1-uurgrafiek, op zoek naar het eerste serieuze teken van kracht.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Vanwege een korte break met veel zon en voetbal dateert de vorige update van precies een week geleden. We hadden jullie niet beter kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.

We beginnen kort met een quote uit de vorige update:

“Een tijdelijke neerwaartse trend nadat we zijn afgewezen bij de bovenkant van de range ($72.000) hebben we de afgelopen maanden vaker gezien. Dit bracht de koers telkens terug naar de onderkant van de prijsrange rond $60.500. We houden er dan ook rekening mee dat we ook dit keer op weg zijn om de onderkant van de range opnieuw te testen.”

De magneet in de grafiek komt uit de update van vorige week. Daarnaast bespraken we belangrijke trendsupport op dit hogere tijdsbestek, namelijk de 200 MA’s, die zich vlak onder het supportgebied rond de onderkant van de range $60.500 bevinden.

Afgelopen maandag eindigde de flinke daling in een wick die bijna tot aan de 200 MA’s kwam, zie zwarte pijl. Gelukkig hebben we de onderkant van de prijsrange tot nu toe niet verloren, aangezien er geen enkele dagelijkse kaars onder de range gesloten is.

De vraag voor de komende dagen is of de onderkant van de range stand blijft houden. We moeten afwachten of we binnen enkele weken weer een stijging zien naar de bovenkant van de prijsrange, zoals we ook de vorige keren zagen na het testen van de onderkant van de prijsrange.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

Niemand wil liever dat deze onderkant van de range standhoudt dan wij, en tot nu toe gaat het gelukkig goed.

We zijn erin geslaagd om te herstellen vanaf ons zeer belangrijke kantelpunt op het hoogste tijdsbestek – de 200DMA’s die inmiddels redelijk samenvallen met de onderkant van de range. Als dit daadwerkelijk de bodem is, zouden we met succes een higher low hebben gevorm op de weekgrafiek, zoals we ook bespraken in de vorige update.

Helaas betekent het huidige herstel niet per se dat er sprake is van kracht.

Kracht volgens onze definitie is:
– het terugwinnen van belangrijke (prijs)niveaus
– De trend bullish doorbreken (trendwijziging)

Als we dat op een betekenisvol tijdsbestek, zeg vanaf de 1 uurgrafiek, zouden doen, dan kunnen we zeggen: “Dit is een eerste serieuze teken van kracht”.

Maar omdat we de lokale neerwaartse trend van de 200MA’s op de 1 uurgrafiek nog niet hebben teruggewonnen en we nog geen higher high hebben neergezet, is er nog geen sprake van echte ‘kracht’. Het is slechts iets van herstel.

Kortom, een bearish uitbraak uit de maandenlange prijsrange zou betekenen dat we onze verwachtingen op middellange termijn echt bearish moeten bijstellen. Het heroveren van de 200 MA’s op de 1-uurgrafiek is een eerste teken van kracht en kan mogelijk het begin zijn van een opwaartse beweging die ons weer naar de bovenkant van de range moet brengen. Zoals vaker besproken, zal de uiteindelijke uitbraak uit de huidige maandenlange prijsrange de richting van de markt bepalen, uiteraard in de richting van de uitbraak.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

“Nieuw in de Webshop: Blockhunters – Het Ultieme Bitcoin Spel voor de Echte HODL’er!”

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...