‘Beleggers willen steeds vaker Bitcoin in plaats van cash voor handel in futures’

Institutionele beleggers hebben steeds meer interesse in échte bitcoin (BTC) in plaats van bitcoin futures. Dat blijkt uit een rapport van derivatenbeurs ZUBR.

Cash geld of bitcoin?

Volgens het onderzoek ging er in de future markt van bitcoin in 2019 zo’n $4 biljoen (!) om. Institutionele beleggers kiezen steeds vaker voor derivaten gedekt door echte bitcoin in plaats van dollars of een andere munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze beleggers zijn niet per definitie uit op winst op korte termijn. Het rapport laat zien dat er een groeiende groep is in deze kringen die BTC vast houden voor een langere tijd.

Beleggers

Het rapport heeft dan ook een toepasselijke naam: Institutional Investors Turn Hodlers Bitcoin Futures Markets. Deze beleggers investeren vaak geld van anderen, zoals bijvoorbeeld pensioen- en hedgefondsen. en zijn daarom afhankelijk van volledig gereguleerde derivatenbeurzen.

Met een bitcoin future kun je inspelen op de toekomstige prijs van bitcoin. Wanneer je zo’n contract aangaat dan moet deze natuurlijk ook ergens mee worden gedekt, een soort onderpand.

Er is dus groeiende interesse in futures die worden gedekt door echte fysieke bitcoin. De derivatenbeurs Bakkt brak onlangs hun eigen dagrecord met meer dan $200 miljoen aan verhandelde futures. De helft van het volume op Bakkt bestaat al uit derivaten gedekt door bitcoin.

Maar het meeste volume komt van de concurrent van Bakkt. De Chicago Mercantile Exchange (CME) is momenteel de populairste plek voor Amerikaanse institutionele beleggers als het gaat om bitcoin derivaten.

Ilgar Alekperov, CEO van ZUBR, zegt er het volgende over: ”Het is duidelijk dat instituten als banken en hedgefondsen meer interesse hebben in handelen op een gereguleerde beurs. Een volledig gereguleerde marktplaats houdt iedereen veilig.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...