‘Bitcoin hodlers hebben 78% van alle BTC in handen’

Bitcoiners blijven stug hodlen. Dat blijkt uit data van Glassnode. 78% van alle bitcoin staat al meer dan 6 maanden stil.

Short-term hodlers (STH's) zijn de mensen die in de afgelopen 6 maanden bitcoin hebben gekocht. Iedereen die hun BTC langer vasthoudt valt onder de long-term hodlers (LTH's).

Deze statistiek is leuk omdat de kans steeds kleiner wordt dat iemand zijn bitcoin nog verplaatst naarmate het langer stilstaat. Eenmaal een lange termijn hodler, dan blijft dat ook vaak zo. Onder LTH's vallen overigens ook alle verloren bitcoin door bijvoorbeeld menselijke fouten of hacks.

In de afgelopen maand bewoog zo'n 7% van alle beschikbare bitcoin. Er is ruim 19,8 miljoen BTC in omloop. Het maximum is 21 miljoen.

Hieronder vind je een grafiek die het verloop tussen lange en korte termijn hodlers aangeeft.

De recente dip in lange termijn kopers zagen we rond het drama van FTX. Er was paniek in de markt. Maar al snel begon deze statistiek weer aan de verdere stigjing.

Een kleine conclusie die je kunt trekken is dat er minder verkoopdruk is wanneer er meer bitcoin langer stil staat. De vraag is echter wat er gebeurd als er grote prijsbewegingen zijn. Omhoog of naar beneden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...