Bitcoin handelt nog altijd onder 200-daags voortschrijdend gemiddelde

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan een kleine dip, nadat het aan een koersexplosie begon als gevolg van de woorden van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell in navolging op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Bitcoin brak daarna door de 24.000 dollar, maar is inmiddels weer teruggezakt naar de koers van 23.300 dollar.

Belangrijke trendlijn

In een interview met CoinDesk TV in het programma "First Mover" zegt Mark Connors, het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Canadese vermogensbeheerder 3iQ, dat bitcoin nog altijd onder een belangrijke trendlijn handelt. Ondanks de stijgingen hangt bitcoin nog altijd onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, wat volgens Connors een belangrijke lijn is om te doorbreken voor de bulls.

"Wij geloven dat, naarmate we dichterbij het 200-daags voortschrijdend gemiddelde komen, wat een gigantische fundamentele katalysator is voor bitcoin, dat de koers nog veel hogere hoogten kan bereiken," aldus een optimistische Connors.

Verder zien we momenteel een zogenaamde Golden Cross ontstaan op de dagelijkse grafiek. We spreken hiervan als het 50-daags voortschrijdend gemiddelde het 200-daags voortschrijdend gemiddelde naar boven doorkruist. Die kruising heeft nog niet plaatsgevonden, maar over het algemeen ziet men dat in de technische analyse als een hele bullish ontwikkeling.

Geen sprake van FOMO

Verder is er volgens Connors op dit moment nog geen sprake van FOMO. De investeerders die nu instappen, doen dat volgens de vermogensbeheerder echt voor de lange termijn. Dat zijn mooie woorden, maar laten we eerste de komende maanden maar eens afwachten. Het lijkt op dit moment nog veel te vroeg voor de bulls om al over de overwinning op de bears te spreken.

Het begin van een nieuwe bullmarkt is er, maar we moeten niet vergeten dat bitcoin momenteel nog heel ver verwijderd is van de all-time high van 69.000 dollar die in november 2021 werd bereikt. Meestal zien we dat bitcoin het in het jaar voorafgaand aan een halving (maart/april 2024) goed doet, maar in die jaren noteerde bitcoin nooit nieuwe all-time highs.

Nu is het natuurlijk niet zo dat het verleden de perfecte voorspeller is voor de toekomst, maar ook gezien de macro-economische omstandigheden lijkt een bullmarkt nu nog wat onwaarschijnlijk. De inflatie is nog altijd hoog en er staan ons sowieso in maart nog renteverhogingen van zowel de Federal Reserve als van de Europese Centrale Bank te wachten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....