Bitcoin hodlers kopen $10 miljard aan BTC tijdens koersdip onder $60.000

1007 totale weergaven

Langetermijnhouders van Bitcoin hebben in totaal $10 miljard aan bitcoin gekocht nu de prijs daalt vanaf de hoogste pieken in 2021. Hodlers zijn minder geneigd om in paniek te gaan verkopen, meldt een analist van CryptoQuant.

Bitcoin hodlers blijven kopen ondanks koersdip

“Voor het eerst ooit heeft de gerealiseerde kapitalisatie van langetermijnhouders de $10 miljard overschreden,” aldus CryptoQuant-analist Amr Taha in een post op 27 augustus.

De gerealiseerde prijs is het gemiddelde van de prijs waarvoor elke Bitcoin voor het laatst is verplaatst op de blockchain. In plaats van naar de huidige marktprijs te kijken, houdt de gerealiseerde prijs rekening met de waarde waarvoor Bitcoins daadwerkelijk zijn gekocht of verkocht. Deze analist heeft voor de langetermijnhouders voor een bepaalde periode het gerealiseerde prijstotaal opgeteld en komt op 10 miljard dollar.

Langetermijnhouders zijn entiteiten die hun Bitcoin langer dan 155 dagen hebben vastgehouden. Volgens Taha neemt de kans op verkoop na 155 dagen aanzienlijk af. “Ze zijn minder geneigd te verkopen tijdens kortetermijnschommelingen in de markt.” Sterker, ze proberen vaak de dip te kopen.

Verkoopdruk neemt juist af onder deze groep

Wat zeggen andere analisten?

Sinds Bitcoin zijn 29-daagse reeks van handelen onder de $69.000 begon op 30 juli, is de verkoopdruk van langetermijnhouders “3,7 keer afgenomen,” merkt mede-CryptoQuant-bijdrager Axel Adler op op 27 augustus.

De afgelopen 24 uur is de koers onder de $60.000 gedaald, een daling van ruim vijf procent. Dat is gebeurd na de piek bij $65.000. De huidige prijs van Bitcoin ligt ongeveer 8% lager dan het gemiddelde van $64.490 dat langetermijnhouders voor Bitcoin hebben betaald, volgens gegevens van ChainExposed.

Echter, cryptohandelaren geloven dat de prijs verder kan dalen, waardoor langetermijnhouders nog langer moeten wachten om winst te nemen.

“Bitcoin zal diep genoeg corrigeren om je te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is,” aldus de pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital toe.

Veel handelaren beschouwen $50.000 als een cruciaal ondersteuningsniveau, en als dit doorbroken wordt, kan Bitcoin in een onzekerheidszone terechtkomen. Dit volgt op een rapport van Glassnode in juni, waaruit bleek dat ongeveer driekwart van alle circulerende Bitcoin in de afgelopen zes maanden of langer niet is verplaatst.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...