Bitcoin hodlers onverstoorbaar ondanks recente grote daling

Bitcoin hodlers onverstoorbaar ondanks recente grote daling

Op 17 augustus kende Bitcoin een scherpe daling, maar dit heeft het langetermijnvertrouwen niet ondermijnd. De koers van bitcoin schommelt op het moment van schrijven rond $26.400.

Hoewel de openstaande futures met meer dan $2,75 miljard afnamen, blijven lange-termijn houders vasthouden. Sterker nog, 40% van alle Bitcoin is al drie jaar onaangeroerd. Dat betekent dus dat het geld stil staat. In deze statistiek zitten sats van spaarders, beleggers maar ook een hoop verloren bitcoin.

Kleinere houders, ondanks marktturbulentie, versterken nog steeds hun posities. Dit is wellicht een blijk van vertrouwen in Bitcoin's langetermijnpotentieel.

Technische indicatoren markeren $25.000 als een cruciaal punt, maar on-chain data biedt een rijker perspectief. Veel van de Bitcoin voorraad wisselde van hand tussen $25.300 en $31.575, wat een belangrijk activiteitengebied aanduidt.

Bitcoin hodlers onverstoorbaar ondanks recente grote daling

De huidige marktbewegingen tonen vooral de stabiliteit van lange-termijn houders: ze blijven accumuleren en oude munten blijven overwegend onbewogen.

Met 2023 in volle gang worden marktbewegingen beïnvloed door rechtszaken, wetgeving en macro-economische omstandigheden.

Lees meer over:
Bitcoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties