Bitcoin hodlers onverstoorbaar ondanks recente grote daling

Op 17 augustus kende Bitcoin een scherpe daling, maar dit heeft het langetermijnvertrouwen niet ondermijnd. De koers van bitcoin schommelt op het moment van schrijven rond $26.400.

Hoewel de openstaande futures met meer dan $2,75 miljard afnamen, blijven lange-termijn houders vasthouden. Sterker nog, 40% van alle Bitcoin is al drie jaar onaangeroerd. Dat betekent dus dat het geld stil staat. In deze statistiek zitten sats van spaarders, beleggers maar ook een hoop verloren bitcoin.

Kleinere houders, ondanks marktturbulentie, versterken nog steeds hun posities. Dit is wellicht een blijk van vertrouwen in Bitcoin’s langetermijnpotentieel.

Technische indicatoren markeren $25.000 als een cruciaal punt, maar on-chain data biedt een rijker perspectief. Veel van de Bitcoin voorraad wisselde van hand tussen $25.300 en $31.575, wat een belangrijk activiteitengebied aanduidt.

Bitcoin hodlers onverstoorbaar ondanks recente grote daling

De huidige marktbewegingen tonen vooral de stabiliteit van lange-termijn houders: ze blijven accumuleren en oude munten blijven overwegend onbewogen.

Met 2023 in volle gang worden marktbewegingen beïnvloed door rechtszaken, wetgeving en macro-economische omstandigheden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...