Bitcoin prijs boven $57.000 ondanks waarschuwing dat “weak hands” een dip kunnen veroorzaken

1050 totale weergaven

Bitcoin laat tekenen van kracht zien bij het openen van Wall Street op 29 november, na de dip vanwege angst over de nieuwe corona-variant uit Zuid-Afrika.

Ondanks de zwakke start in Azië zijn de Amerikaanse markten wel goed geopend, want de S&P 500 staat vandaag 2,3 procent in de plus. Bitcoin ging daarin mee en sprong tot 7 procent omhoog met een lokale top van 58.300 dollar.

Goed sentiment weerspiegelt in Fear & Greed Index

Na de lokale top van 58.300 dollar zijn we weer een klein beetje teruggevallen naar de 57.000 dollar, maar daar lijkt bitcoin zich sterk te houden. De opleving van de koers heeft meteen zijn weerslag op de bekende Fear & Greed Index die van 21/100 naar 33/100 is gesprongen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een score van 21 betekent dat we in de ‘extreme fear’ zone zitten en de nieuwe score betekent dat er “slechts” angst in de markt zit. De markt beweegt dus langzaam weer omhoog en dat is natuurlijk een goed teken.

Onze Nederlandse analist PlanB zal het niet meer redden, want voor het halen van zijn voorspelling van 98.000 dollar voor het einde van de maand moeten we nog een flinke sprong maken. Al kan je bij bitcoin zelfs de gekste dingen niet uitsluiten.

Weerstand op 60.000 dollar

Al met al lijkt de prijsactie van bitcoin nog steeds in een neerwaartse tunnel te zitten met de koers van 60.000 als dak. Dat punt is na de vorige test van steun naar weerstandsniveau gegaan.

Het MicroStrategy van Michael Saylor laat zich daardoor niet tegenhouden, want vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de beursgenoteerde firma wederom voor 400 miljoen dollar aan bitcoin heeft bijgekocht.

Het “kopen van de dip” is dus niet alleen door El Salvador gedaan, dat eerder deze week weer 100 bitcoin aan de stapel heeft toegevoegd en nu op een totaal van 800 bitcoin zit. Dat valt nog enigszins in het niet bij de 121.044 bitcoin van MicroStrategy, maar het begint langzaam ergens op te lijken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....