MicroStrategy koopt voor $414 miljoen aan bitcoin

292 totale weergaven

MicroStrategy heeft 7.002 bitcoin (BTC) gekocht voor een bedrag van ruim $414 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 121.044 BTC in kas. De gemiddelde aankooprijs van de nieuwe bitcoin is $59.187 per stuk

Onder leiding van directeur en mede-oprichter Michael Saylor is MicroStrategy omgetoverd tot een bitcoinbedrijf. Het bedrijf was aan het het begin van 2020 een relatief onbekend softwarebedrijf gericht op business intelligence. Maar inmiddels is het met bijna $7 miljard (!) aan bitcoin vooral bekend als bitcoin whale.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Winst

Op papier staat MicroStrategy nu op een winst van zo'n $3 miljard op hun bitcoin aankopen. Het plan is echter om nog lang niet verkopen. Saylor ziet BTC als dé manier om te sparen voor de toekomst. Mede daarom zet het bedrijf regelmatig dollarreserves om naar bitcoin.

In totaal kocht MicroStrategy al voor $3,57 miljard aan bitcoin. Dit bedrag kwam tot stand door het omzetten van kasreserves, maar MicroStrategy hield ook verschillende financieringsrondes om meer bij te kopen.

In totaal heeft het bedrijf $2 miljard aan schulden uitstaan bij investeerders. Saylor zet vol in op bitcoin. Voorlopig pakt het goed uit voor MicroStrategy en consorten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...