Bitcoin in het groen op weg naar de vierde halving, hodlers verkopen niet

Het mag op dit moment dan tegenzitten voor de bitcoin koers, maar als we uitzoomen en kijken naar de 'echte' lange termijn, dan valt het allemaal best wel mee. Tot nu toe schrijven we voor de periode na de derde halving een koerswinst van 135 procent.

Gaat het wel zo slecht?

Vanaf de openingskoers van 8.572 dollar van deze halving-cyclus gemeten, staat bitcoin er eigenlijk prima voor. Het resultaat is tot nu toe een stuk minder dan die van vorige perioden, maar de omstandigheden zijn op dit moment ook compleet anders dan vroeger. Bitcoin is geboren tijdens de laatste wereldwijde financiële crisis en gaat nu zijn eerste recessie ooit tegemoet.

Die omstandigheden maken dat bitcoin het op dit moment, net als de rest van de financiële markt, enorm zwaar heeft. Vanaf de all-time high van 69.000 dollar gemeten is bitcoin ruim 70 procent kwijt. Maar als we vanaf het begin van de halving-cyclus meten valt het allemaal nog best mee.

Vanaf mei 2020 heeft bitcoin namelijk een koerswinst van 135 procent geboekt. Voor een periode van iets meer dan twee jaar is dat helemaal niet verkeerd. Natuurlijk had het veel beter gekund en hebben we er veel beter voorgestaan, maar uiteindelijk is dit de realiteit. Het gaat minder dan de meeste mensen hadden gehoopt, maar een rendement van 135 procent in 2,5 jaar tijd is meer dan goed.

Analist Johal Miles predikt geduld

Bitcoin is een investering voor de lange termijn en bij investeren hoort geduld. Dat roep ook analist Johal Miles, die daarbij een grafiek van de zogenaamde Bitcoin 1-year Hodl Waves deelt. Dit is een on-chain indicator die in feite laten zien hoe lang bepaalde hoeveelheden bitcoin al op dezelfde plek staan.

Hou meer bitcoin er doorschuiven naar oudere Hodl Waves, hoe meer hodl-gedrag er plaatsvindt. Als we de grafiek van Johal Miles mogen geloven, dan gaan we naar een periode van 'Hodl peaking', wat betekent dat het hodl-gedrag richting een piek gaat en mensen hun bitcoin voor de lange termijn vasthouden.

Dat is een fenomeen wat we vaak zien op de bodems van bearmarkten, aangezien de meeste mensen die wilden verkopen dat ondertussen al gedaan hebben. Als mensen na deze correcties niet verkocht hebben, dan is de kans klein dat ze dat de komende maanden alsnog doen. Behalve als persoonlijke omstandigheden iemand daartoe dwingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....