Bank of America start met handel in Bitcoin futures

Bank of America start met handel in bitcoin futures voor hun klanten. Coindesk meldt dat een enkele kant zelfs al toegang heeft tot de diensten.

Bank of America is de tweede bank van de Verenigde Staten en zet dus nu officieel haar eerste stappen naar diensten rondom BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bank of America en bitcoin

Net als veel andere banken kiest ook dit instituut voor een rustige aanpak. Niet direct alle klanten kunnen aan de slag en ook is er geen mogelijkheid om bitcoin daadwerkelijk te kopen en op te nemen bijvoorbeeld. De deur staat echter wel op een kier in de vorm van futures.

Volgens Coindesk zijn er een aantal klanten met voldoende liquiditeit die nu hun trading account aan het opzetten zijn.

Het gaat hier om de handel in futures bij de Chicago Mercantile Exchange (CME), een grote Amerikaanse derivatenbeurs.

Omslag

Bank of America hoorde eerst in een lijstje met banken die níet (publiekelijk) geïnteresseerd waren in bitcoin. Sterker nog: in 2018 mochten adviseurs en klanten van de bank niets te maken hebben met bitcoin gerelateerde investeringen.

Het is nu aan de markt: wanneer deze specifieke dienst rondom futures aanslaat, kan er meer volgen. Banken wereldwijd zien dagelijks miljarden dollars (en euro’s en andere valuta) vanuit bankrekeningen naar beurzen stromen. Daar wil je als commerciële partij ook een graantje van meepikken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)