“Bitcoin is klaar voor een lange bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave verwacht dat bitcoin na meer dan één jaar in "de koopzone" klaar is voor een lange bull rally. Ook trekt hij de vergelijking met 2019, destijds deed bitcoin een soort nep-uitbraak, maar dat kwam volgens Dave the Wave omdat we slechts enkele maanden in de koopzone zaten.

Bitcoin in de koopzone

Dave the Wave lijkt in ieder geval redelijk zeker over zijn uitspraken dat bitcoin zich opmaakt voor een nieuwe rally. "De mensen die me al langer volgen herinneren zich waarschijnlijk dat ik de opleving van 2019 een 'mini-bubbel' noemde. Dit was gebaseerd op het Logarithmic Growth Curve model, waarin de prijs iets te snel/parabolisch uit de koopzone sprong.

Ditmaal is dat niet het geval. Zelfs als de koersen een beetje dalen op de korte termijn, geeft de wekelijkse MACD (een vertraagde indicator) aan dat we in de koopzone zitten", aldus Dave the Wave.

Gekeken naar de bovenstaande grafiek zit bitcoin volgens Dave the Wave in bearish-gebied, maar dat kan veranderen omdat de MACD-lijn richting de nul gaat en dat kan op een bullish omkering wijzen.

Verder is het LGC-model volgens Dave the Wave een betrouwbare indicator voor de koersactie van bitcoin.

Het LGC-model presteert

Als we Dave the Wave moeten geloven, dan doet zijn model het al sinds 2018 fantastisch. "Tot nu toe doet het LGC-model, zoals het getekend is sinds 2018, het beter dan verwacht in het voorspellen van de bitcoin koers en het beste moment om te kopen. Dit is onweerlegbaar voor zowel de voorspellingen als de prestaties", aldus Dave the Wave.

De analist voorspelt op basis van zijn model dat bitcoin in 2024 aan een bullrun begint. Op dit moment is er nog geen sprake van die bullrun, want bitcoin tikt binnen op de koers van 26.960 dollar en staat daarmee ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar van november 2021.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....