‘Bitcoin is verzekering tegen financiële ramp’

Bill Miller ziet bitcoin als een verzekering tegen eventuele financiële rampen. Samen met Amazon is het voor de Amerikaanse investeerder de belangrijkste investering.

In gesprek met Marvin Mcintyre van Morgan Stanley geeft de bekende investeerder weer eens zijn mening. Hij geeft zijn visie op de huidige situatie in de wereldmarkt. Hij erkent dat de beste investeringen van de afgelopen jaren momenteel flink dalen. Dat heeft volgens Miller met name te maken met het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Miller: “Als je verder vooruit kijkt dan een jaar, zou je het goed moeten doen in deze markt.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beste man verdiende zijn geld onder andere met de aandelenmarkt. Ook investeerde hij in 1997 al in Amazon.

50% bitcoin

Miller heeft dus maar twee favorieten: Amazon en bitcoin. Beide beleggingen zijn de helft van zijn portfolio, zegt Miller.

Op dit moment biedt ook bitcoin (in dollarwaarde) geen beschermen tegen de economische malaise. Iemand als Miller is er natuurlijk bij gebaat dat zijn beleggingen goed in het nieuws komen. Daarnaast kijkt hij verder dan de dagprijs. Dat is niet altijd makkelijk, en niet voor iedereen mogelijk.

Miller stelt dat bitcoin niet echt verbonden is met de rest van het financiële systeem. Dat kun je overigens wel betwisten. Er vloeit nog altijd veel geld naar tal van bedrijven in de industrie. Vaak komt die financiering ook uit de traditionele markt.

Hij tovert een oude bekende quote uit de hoge hoed: “Wees hebberig als andere bang zijn.” En nog twee andere mooie: “De tijd van het meeste pessisme is de beste tijd om te kopen” en ”De meest krachtige strijders zijn geduld en tijd.”

Goed. Zoals je wel kunt lezen is Miller dus nog altijd overtuigd van bitcoin. Of hij gelijk gaat krijgen gaan we in de toekomst meemaken.

Naast Amazon en bitcoin noemt Miller ook nog een andere naam: Silvergate Capital. De bank heeft een eigen cryptobeurs en was onder andere betrokken bij een lening van MicroStrategy. Laatstgenoemde ging een lening aan van $205 miljoen, met bitcoin als onderpand.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...