Klimaatactivist: “Bitcoin is de eerste technologie die meerdere klimaatvraagstukken oplost”

522 totale weergaven

Daniel Batten is al sinds de jaren 90 actief voor het klimaat, investeert sinds het jaar 2000 in technologie en sinds 2010 in klimaat-technologie. Opvallend is dat diezelfde Daniel Batten Bitcoin nu ziet als een grote plus voor het klimaat.

Bitcoin en het klimaat

Bitcoin staat vanwege het enorme energieverbruik niet bekend als een enorme plus voor het klimaat, zeker niet bij het grote publiek. De echte kenners weten echter dat de discussie een stuk complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken. Daniel Batten is inmiddels geobsedeerd met de mogelijkheden die Bitcoin te bieden heeft voor het klimaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is op zichzelf een leuke uitspraak, maar zonder enig bewijs of verdere argumenten doet dat voor de meeste mensen weinig. De eerste reactie onder het bericht luidt dan ook: Voorbeelden?

Waarop Batten antwoord dat Bitcoin het uitstoot van methaangas mitigeert door het vervuilende affakkelen te voorkomen. Het affakkelen van gas vangt volgens Batten namelijk 91 procent van het methaangas af, terwijl Bitcoin vrijwel alles opvangt en daarmee in potentie tonnen aan CO2-uitstoot voorkomt.

Andere voordelen

Dat is niet alles, want via Bitcoin is het volgens Batten mogelijk om duurzame energie uit de oceaan een rendabele operatie te maken. Verder fungeert Bitcoin volgens de klimaatactivist als een katalysator voor duurzame energie.

Wat Batten hiermee bedoelt is dat Bitcoin het opwekken van duurzame energie meer rendabel kan maken, door de volledige overproductie op te kopen voor mining. Normaal gesproken gooien producenten van duurzame energie de overproductie weg.

Als er vanuit het normale stroomnet onvoldoende vraag naar energie is, dan is het onmogelijk om iets met die energie te doen. Normaal gesproken gaat die energie dan verloren en vangen producenten er niets voor.

Bitcoin mining maakt het mogelijk om daar verandering in te brengen en producenten van duurzame energie een bodemprijs te garanderen voor hun overproductie. Dat kan een hoop duurzame investeringen net over het dode punt helpen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd