Bitcoin is woensdag het middelpunt van discussie tussen Elon Musk en Jack Dorsey

Over twee dagen gaat Elon Musk live het gesprek aan met onder andere Jack Dorsey. De baas van Tesla praat dan met de oprichter van van Twitter over Bitcoin. Het gebeurt allemaal op het The Word-evenement dat is opgezet door Cathie Wood. Zij is dan weer de baas van Ark Invest.

The B Word

Het virtuele evenement staat gepland voor woensdag 21 juli. Het was al langer bekend dat Jack Dorsey en Cathie Wood hier zouden praten over de misverstanden rondom Bitcoin. Nu gaat Elon Musk zich ook in het gesprek mengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk is iemand die de laatste maanden veel aandacht heeft gekregen om zijn uitlatingen over de cryptomarkt. Of het nu was omdat Tesla bitcoin-betalingen ging accepteren én hier weer mee stopte, of het nu ging om de energie-FUD of om zijn liefde voor Dogecoin.

Eerder berichtten we al over een tweetstorm die de twee CEO's hadden. Dorsey daagde Musk uit om over Bitcoin te praten. Nu bevestigt bitcoinmagazine.com dat het gesprek er écht komt.

The ₿ Word is een online en virtueel evenement. Ook jij kunt erbij zijn, door je via de website aan te melden.

Sprekers

Het is een prachtige lijst van sprekers. Cathie Wood komt de laatste tijd steeds meer op de voorgrond als Bitcoin-proponent. Ze kocht met Ark Invest vorige week nog aandelen van Square in. Ook investeren ze grof geld in de aandelen van Coinbase, die sinds enkele maanden genoteerd zijn op de Nasdaq.

Jack Dorsey is dan weer de man achter Square. Dit bedrijf gooit hij hoge ogen met de Cash App, waar veel Amerikanen hun bitcoin kopen. Ook heeft hij een aparte divisie opgezet die zich focust op bitcoin, genaamd Square Crypto. Zij hebben onder andere de Lightning Development Kit (LDK) gemaakt, waardoor wallets makkelijker Lightning kunnen integreren.

Vorige week maakte Dorsey nóg een project bekend: TBD. Dit staat voor To Be Decentralized, en het plan is om DeFi op Bitcoin te bouwen. Ook wil hij een hardware wallet ontwikkelen die zich qua gebruiksgemak richt op smartphones.

Verder zullen ook Adam Back, Nic Carter, John Newbery en Lyn Alden spreken. Stuk voor stuk bitcoin-maximalisten.

Wat dat betreft is Elon Musk een vreemde eend in de bijt. Hoewel hij begin dit jaar nog werd opgehemeld doordat hij voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht met Tesla, is dat nu 180 graden gedraaid. Lees hieronder een overzicht van de haat-liefde verhouding tussen Musk en Bitcoin:

Cathie Wood staat wat betreft de energiediscussie haaks op Musk. Zij heeft met Ark al eens een rapport gepubliceerd waarin wordt gesteld dat Bitcoin juist een drijfveer is voor een groene toekomst. Tegelijkertijd is ze met Ark wel een van de grootste investeerders in Tesla.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsElon Musk