Cathie Wood: “Musk zal bitcoin weer omarmen zodra de industrie groener wordt”

De CEO van Ark Investment Management, Cathie Wood, is ervan overtuigd dat Elon Musk bitcoin opnieuw zal omarmen zodra de mining-industrie meer overgaat op duurzame energie.

De uitspraken van Wood kwamen op dezelfde dag dat Sam Korus van Ark een onderzoeksrapport publiceerde over de potentie van bitcoin om de opkomst van duurzame energie te drijven. De conclusie van het onderzoek was dat bitcoin mining het zowel in bull- als bear markets rendabel maakt om meer duurzame energiebronnen te installeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin van $500.000 nog niet van tafel volgens Wood

“Dit is een heel goed moment om te kopen, al weet je nooit hoe laag een markt kan gaan als de emoties opspelen,” aldus Wood. De oprichter van het beroemde Ark blijft ondanks de recente koersvan van bitcoin bij haar voorspelling van een koers van $500.000 per bitcoin.

Wood investeert met Ark niet alleen in bitcoin, maar ook in andere bedrijven in de industrie. Zo voegen ze bij Ark momenteel gretig aandelen van Coinbase toe aan hun portfolio, nu de koers lager staat dan de listing-koers van $250 per aandeel.

Verder is Wood ervan overtuigd dat de dip de kans op de komst van een ETF in de Verenigde Staten vergroot. Met als redenering dat de markt heeft laten zien deze volatiliteit en emotie te kunnen opvangen.

Musk mengt zich in discussie

Natuurlijk heeft ook Elon Musk weer van zich laten horen na de publicatie van het onderzoeksrapport van Ark met betrekking tot bitcoin en duurzame energie. Hij was het eens met de conclusie, maar gelooft niet dat de recente stijging van de hash rate gedreven werd door duurzame energie.

Hij riep de tien grootste mining-pools op om een overzicht van hun energiebronnen te geven. Bitcoiner Dan Held reageerde hierop door Musk te vragen of hij eenzelfde overzicht kon publiceren voor zijn private jets.

Wat mij betreft is het goed dat bitcoiners zo ageren tegen de uitspraken van iemand als Musk. Het lijkt er namelijk op dat bitcoin altijd aan veel hogere standaarden moet voldoen dan andere technologieën. Vooral omdat de meeste mensen bitcoin niet begrijpen en de waarde ervan inzien.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Elon MuskTesla

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....