Bitcoin keldert naar $29.000, inflatiecijfer in VS 8,3%

De koers van bitcoin is gedaald tot onder de $29.100, vlak nadat Amerika de inflatiecijfers bekend maakte.

Forse daling

Om half drie vanmiddag (Nederlandse tijd) deelde het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend dat de CPI van de dollar in de Verenigde Staten voor het afgelopen jaar 8,3% was. Dit percentage geeft de zogenoemde consumentenprijsindex weer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Anders gezegd: goederen en diensten zijn ten opzichte van een jaar geleden ruim 8% duurder geworden. Met 8,3% overtrof de CPI de schattingen met ~0,2%, maar daalde met ~0,2% in vergelijking met de raming van vorige maand.

Bitcoin keldert naar $29.000, inflatiecijfer in VS 8,3%

Doorgaans is dit nieuws van hoge inflatie koren op de bitcoinmolen, gezien het schaarse karakter van bitcoin (ten opzichte van de niet-schaarse dollar). De laatste dagen lijken alle natuurwetten (voor zover die bestaan) hier echter geen oren naar te hebben. Er is namelijk sprake van een hoge correlatie

Vanaf het moment dat de Amerikaanse overheid zijn inflatiecijfers publiceerde, kelderde de koers echter van $31.500 tot $29.000 (op Coinbase). Vlak daarna krabbelde de prijs weer op richting de $31.000-grens.

Bitcoin keldert naar $29.000, inflatiecijfer in VS 8,3%

In Nederland is de inflatie nog een stuk hoger. Gisteren deelde het CBS dat je momenteel 9,6% minder krijgt voor eenzelfde euro. De inflatie lijkt een plateau te hebben gevonden, want in maart was deze nog 9,7%. Met name de prijzen van energie, brandstoffen en voedsel zijn een stuk hoger dan vorig jaar.

25% korting

Een week geleden kon je nog $40.000 neerleggen als je een hele bitcoin wilde kopen. Vandaag zijn sats dus in de uitverkoop: een korting van 25%.

De stemming in de bitcoinmarkt lijkt de onrust rond de wankelende stablecoin TerraUSD (UST) te weerspiegelen. Het idee was om een stabiele coin te maken die gedekt zou zijn door een heleboel bitcoin. Momenteel is de waarde van deze ‘algoritmische dollar’ echter gedaald tot $0,45.

Toezeggingen van medeoprichter Do Kwon om de UST-peg te herstellen kwam één uur voor het CPI-nieuws naar buiten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...