Bitcoin keldert naar $40.000, dit zijn de prijsniveaus om in de gaten te houden

Afgelopen nacht werd de grens van 40.000 dollar per bitcoin voor het eerst echt getest. De euforie is weer even verdwenen en de angst is terug. Voor nu lijkt de 38.000 dollar het eerste punt waar handelaren naar kijken als het gaat om een daling en is er groot vertrouwen dat de 32.000 dollar de uiterste bodem is.

Op dit moment is het gevecht tussen de bulls en de bears gaande om in ieder geval de 40.000 vast te houden. Na een kleine bounce richting de 41.000 dollar balanceert de koers op het moment van schrijven weer op de 40.350 dollar en ziet bitcoin er momenteel niet sterk uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

38.000 dollar moet een bounce opleveren

Als de bulls de kracht niet hebben om de steun op 40.000 dollar te houden, dan moet de 38.000 dollar een bounce opleveren. Volgens handelaar Credible Crypto is dit het "moment van de waarheid" voor bitcoin als het gaat om de koers voor de korte termijn en moeten we in ieder geval de 38.000 dollar vasthouden.

Als het niet lukt om de 38.000 vast te houden, dan ziet hij een hernieuwde test van het dieptepunt van 32.000 dollar van de afgelopen correctie als een plausibel scenario. Nederlander Crypto Ed ziet het allemaal minder rooskleurig in en maakt zich zelfs zorgen om de test van de 40.000 dollar.

"We hangen aan een klif van 40.000 dollar en het voelt alsof we een wonder nodig hebben na de (voor mij) verrassende beweging naar beneden van gisteren", aldus Crypto Ed via Twitter. Er lijkt echter wel consensus te zijn over de 32.000 dollar als bodem van deze correctie die nog altijd niet helemaal voorbij lijkt.

Macro-bodem van 32.000 dollar

De structuur van de derivatenmarkt is volgens analist Dylan LeClair een bevestiging van de macro-bodem die op 32.000 dollar moet liggen. Op dat punt ontstond er een enorme koopdruk die een spreekwoordelijke lijn in het zand trok voor de stabiliteit van de prijs.

LeClair constateert dat de speculatieve lucht vrijwel volledig uit de markt is en dat de spotmarkt op 33.000 dollar het heft in handen heeft genomen. Wat voornamelijk te maken lijkt te hebben met de macro-economische onzekerheid die op dit moment boven de financiële markten hangt.

Handelaren voelen zich er op dit moment niet senang bij om risicovolle posities in te nemen en hebben hun leverage afgebouwd. Waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat we een stevige schuiver naar beneden maken, in ieder geval niet onder de 33.000 dollar door.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....