Bitcoin klaar voor actie? De 12-uurs grafiek ziet er veelbelovend uit

Bitcoin klaar voor actie? De 12-uurs grafiek ziet er veelbelovend uit

Een kleine verbetering van de situatie op de traditionele financiële markten en enkele sleutel-indicatoren voor de bitcoin koers geven de bulls momenteel hoop op een omdraaiing van de trend. Want de koers is acht weken achtereen in het rood afgesloten. Momenteel lijkt $28.500 te fungeren als support en $30.600 ligt er behoorlijk wat weerstand van de bears, aldus deze analist.

Bitcoin vormt op de 12-uurs grafiek momenteel een symmetrische driehoek die de koers binnen een strakke range lijkt te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin klaar voor actie? De 12-uurs grafiek ziet er veelbelovend uit

Voor degenen die niet thuis zijn in de technische analyse, een symmetrische driehoek van zowel bullish als bearish zijn. De prijs beweegt in deze driehoek in een steeds strakkere range, totdat er een uitbraak naar boven of naar beneden plaatsvindt. Als we op de data van de derivatenmarkt moeten afgaan, dan verwachten investeerders eerder een uitbraak naar boven dan naar beneden.

Macro-economische verlichting

We hebben het al weken over de macro-economische donderwolken die boven de markt hangen, veel onzekerheid met zich meebrengen en investeerders doen bewegen om zichzelf te beveiligen met extra dollars. Met name de oplopende inflatie en centrale banken die de rente verhogen om die inflatie te bevechten.

De Amerikaanse president Joe Biden komt nu met een klein beetje verlichting en neemt één van de kleine donderwolken weg door de handelstarieven met China weg te nemen. Hierdoor wordt het makkelijker voor Amerika om met China te handelen en dat betekende een boost voor het moraal van investeerders.

Echt veel heeft het voor bitcoin niet gedaan, want ondanks een kleine opleving pingpongen we nog altijd heen-en-weer tussen de 29.000 en 30.000.

Nog altijd extreme angst in de markt

Ondanks de kleine verlichting op macro-economisch vlak van Joe Biden lijkt de markt daar niet enorm van op te klaren. Op het moment van schrijven geeft de Fear & Greed Index nog altijd een score van 12/100 af en begeven we ons in een gebied van "extreme angst".

We zijn daarmee wel iets vooruitgegaan ten opzichte van vorige week, want toen tikten we een score van 8/100 aan. Het laagste niveau sinds de Coronacrash van maart 2020.

Wat dat betreft wijst alles erop dat we op- of rond de bodem zitten. Maar als het over de bitcoin koers gaat blijft het koffiedik kijken. De belangrijkste factor lijkt op dit moment de wereldwijde macro-economische situatie die nog altijd zeer onstabiel is.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties